30 Octubre 2025
Jornada gratuita pels socis d'INNOVI i del Clúster Food Retail de Catalunya, si no ets soci de cap dels dos clústers, aquesta jornada té un cost de 30 € + IVA.
30 Octubre 2025
Acte de lliurament del XXIV Premi d’Enologia Jaume Ciurana.
En el decurs de l’acte, el Dr. Josep Usall i Rodié, Director General de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) pronunciarà la conferència “La innovació com a motor de canvi del sector vitivinícola català
L’acte tindrà lloc el dia 30 d’octubre de 2025, a les 12:00 h, a la Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia.
La confirmació de l’assistència a l’adreça de correu electrònica: deganat.enologia@urv.cat
IBERAQUA es el espacio de referencia en España en el que se exponen y debaten los temas de vanguardia para la optimización del agua en las industrias, sus retos y desafíos, sus oportunidades y soluciones a nivel legal y técnico.
Principales cifras de las ediciones anteriores conjuntas de Iberaqua:
+400 ASISTENTES
+40 EXPOSITORES
+50 PATROCINADORES
IBERAQUA es el punto de encuentro entre profesionales de la Administración Pública vinculada a los asuntos del agua y a la política industrial, profesionales de las empresas de referencia que ayudan a las industrias a optimizar el agua en sus instalaciones, responsables de plantas ...
12 Noviembre 2025
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.
Reserveu-vos la cita:
Data: 12 de novembre
Ubicació: Barcelona
En breu més informació, programa detallat i el formulari d’inscripció.
17 Noviembre 2025
Jornada col·laborativa entre els clústers alimentaris catalans per donar visibilitat a diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació.
Programa:
10:00 ARecepció d'assistents i cafè de benvinguda
10:15 Benvinguda a càrrec de Joan Martí (Director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ)
10:45 Exemples de creixement d'empreses dels clústers
11:30 Preguntes del públic
12:00 COFFE BREAK
12:30: Debat entre clúster alimentaris catalans: la innovació com a eina de competitivitat a la indústria agroalimentària
Moderació: Glòria Cugat (Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària DARPA)Una empresa participant de cada clústerPendent d'obrir inscripcions
19 Noviembre 2025
La inscripción es para los dos días (Café networking y almuerzo incluido).
La viticultura ecológica se ha consolidado como uno de los pilares de la producción agraria ecológica en Cataluña. Con más de 33.800 hectáreas certificadas, cerca de 2.000 productores y más de 400 bodegas, el sector muestra un crecimiento continuo y una clara orientación hacia prácticas respetuosas con el medio ambiente y la salud del suelo.
La producción ecológica promueve un equilibrio entre el viñedo y su entorno natural: fomenta la biodiversidad, mejora la actividad biológica del suelo y reduce la dependencia de productos químicos de síntesis ...
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
EXCLUSIU SOCIS
Des d’INNOVI seguim apostant fort per la innovació col·laborativa i la generació de projectes que donin resposta als principals reptes del sector vitivinícola. Des de l’oficina de projectes volem continuar creixent en nombre de socis implicats, en projectes presentats i en l’impacte de les iniciatives impulsades, afavorint un ecosistema innovador per al sector.
Per això us convidem a participar en una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta, un espai obert on podrem:
Presentar les noves convocatòries previstes per als propers mesos (entre elles els Grups Operatius)Compartir els projectes en curs .Recollir i prioritzar noves propostes ...Instal·lacions d'Agromillora, s/n, Carrer del Rebato, 08739
EXCLUSIU SOCIS
L’objectiu d'aquesta sortida es visitar i conèixer de prop Agromillora, empresa que forma part del clúster. Es tracta de dedicar un matí a casa seva perquè la resta de socis i sòcies pugueu conèixer la seva realitat i el que fan de primera mà.
El 27 d’octubre de 9h a 13h a més de la visita tradicional a l’empresa, visitarem també la vinya. Un cop finalitzada l’activitat, us proposem continuar compartint experiències amb un dinar conjunt amb tots els participants
Programa de la jornada
8:45 Recepció a les instal·lacions d'Agromillora.
9:00 Eines per a ...
Hotel EXE Campus (UAB Campus)
El 21 de octubre será el día ideal para descubrir toda la actividad de innovación que se está generando en la UAB. Y tiene una cita esencial en la Feria de Innovación de la UAB, un evento diseñado para conectar empresas y grupos de investigación en un entorno dinámico y colaborativo. Será el momento perfecto para mostrar toda la amplia gama de tecnologías, productos, servicios e ideas innovadoras generadas en el campus de la UAB.
¡Únase a la feria de innovación y descubra todo el potencial científico y tecnológico del campus de UAB!
Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès
La Master Class abordará contenidos que vinculan la composición química del vino con la percepción de mineralidad, resultado de una investigación, donde se identificaron compuestos clave y se desarrollaron modelos predictivos, explorando cómo los catadores perciben este atributo con técnicas como el método Check-at-Shate-Apply (catalán). La charla incluirá una cata de vinos modificados con los compuestos que definen la mineralidad, ofreciendo una experiencia práctica para comprender este fascinante atributo.
Por Antonio Tomás Palacios García es un profesional de referencia en el campo de la enología, la investigación alimentaria y la formación universitaria. Tras obtener el título de ingeniero agrónomo por ...
IRTA MONELLS
Vine a viure una jornada única on la innovació es converteix en repte i oportunitat. A través d’una combinació d’activitats inspiradores, demostratives i participatives, explorarem com la tecnologia, la creativitat i la col·laboració poden impulsar el futur del sector agroalimentari.
Què hi trobaràs?
Ponència inspiracional, a càrrec d’una experta reconeguda en innovació i transformació digital en el sector agroalimentari, que oferirà una visió estratègica sobre el futur de la innovació.Sessions demostratives amb solucions reals i tecnologies emergents.Activitat participativa dissenyada per estimular el pensament creatiu, el treball en equip ...Capella de Sant Pelegrí
Organitza: VINSEUM
PreuGeneral: 20 €Amics del VINSEUM: 15 €Tast de vins per conèixer com diferents materials faciliten la vida del vi, mentre fermenta o també quan viatja (fusta, fang, vidre o llauna).
El tast comptarà amb la participació de Carles Llarch (Ceramicarles), Assís Suriol (Boteria Torner), Patrick Paulian (Wine Globe) i Enric Nart(VITEC-INNOVI).
Aquesta activitat s’inclou dins del programa d’activitats relacionades amb l’exposició temporal Simposi. Oficis que parlen, vins que pensen.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
