EVENTS

Next activities


Jornada gratuita pels socis d'INNOVI i del Clúster Food Retail de Catalunya, si no ets soci de cap dels dos clústers, aquesta jornada té un cost de 30 € + IVA. 

Innovation as a engine of change in the Catalan wine sector - XXIV Jaume Ciurana Oenology Prize.

Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia URV

30 October 2025

Acte de lliurament del XXIV Premi d’Enologia Jaume Ciurana.

En el decurs de l’acte, el Dr. Josep Usall i Rodié, Director General de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) pronunciarà la conferència “La innovació com a motor de canvi del sector vitivinícola català

L’acte tindrà lloc el dia 30 d’octubre de 2025, a les 12:00 h, a la Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia.

La confirmació de l’assistència a l’adreça de correu electrònica: deganat.enologia@urv.cat

IBERAQUA Congress 2025

Rafaelhoteles, Atocha, Madrid

11 November 2025

IBERAQUA is the leading event in Spain where cutting-edge topics on water optimization in industries are presented and discussed — including challenges, opportunities, and both legal and technical solutions.

Key figures from previous joint editions of Iberaqua:

+400 ATTENDEES+40 EXHIBITORS+50 SPONSORS

IBERAQUA is the meeting point for professionals from Public Administration involved in water management and industrial policy, leading companies helping industries optimize water use in their facilities, managers of industrial plants that use water in their production processes, and professionals from R&D&I centers working in these fields.

Participants in IBERAQUA gain up-to-date knowledge on the main challenges ...

Jornada INNOVA: 10 anys de Grups Operatius a Catalunya

Fundació Miró Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona

12 November 2025

Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.

Reserveu-vos la cita:

Data: 12 de novembre

Ubicació: Barcelona

En breu més informació, programa detallat i el formulari d’inscripció.

Una visió dels clústers alimentaris catalans: diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació

Auditori Jaume Casademont https://maps.app.goo.gl/EpyTYR45weWtsLQAA

17 November 2025

Jornada col·laborativa entre els clústers alimentaris catalans per donar visibilitat a diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació. 

Programa: 

10:00 ARecepció d'assistents i cafè de benvinguda

10:15 Benvinguda a càrrec de Joan Martí (Director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ)

10:45 Exemples de creixement d'empreses dels clústers

11:30 Preguntes del públic

12:00 COFFE BREAK

12:30: Debat entre clúster alimentaris catalans: la innovació com a eina de competitivitat a la indústria agroalimentària

Moderació: Glòria Cugat (Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària DARPA)Una empresa participant de cada clúster

Pendent d'obrir inscripcions

19 i 20 de novembre - Simposi de vinya i enologia ecològica 2025

Auditori Maria Rosa Juncosa - Vilafranca del Penedès

19 November 2025

Registration covers both days (Networking coffee and lunch included).

Organic viticulture has become one of the pillars of organic agricultural production in Catalonia. With more than 33,800 certified hectares, around 2,000 producers and over 400 wineries, the sector shows continuous growth and a clear orientation towards practices that respect the environment and soil health.

Organic production promotes a balance between the vineyard and its natural environment: it fosters biodiversity, enhances the biological activity of the soil, and reduces dependence on synthetic chemical products. This creates more balanced growing conditions, where the vineyard can fully express its potential in ...

Previous activities


  • Comissió de projectes

    Centre Àgora - Vilafranca del Penedès

    EXCLUSIU SOCIS

    Des d’INNOVI seguim apostant fort per la innovació col·laborativa i la generació de projectes que donin resposta als principals reptes del sector vitivinícola. Des de l’oficina de projectes volem continuar creixent en nombre de socis implicats, en projectes presentats i en l’impacte de les iniciatives impulsades, afavorint un ecosistema innovador per al sector.

    Per això us convidem a participar en una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta, un espai obert on podrem:

    Presentar les noves convocatòries previstes per als propers mesos (entre elles els Grups Operatius)Compartir els projectes en curs .Recollir i prioritzar noves propostes ...
  • Coneixem als nostres socis: Visita a Agromillora

    Instal·lacions d'Agromillora, s/n, Carrer del Rebato, 08739

    EXCLUSIU SOCIS

    L’objectiu d'aquesta sortida es visitar i conèixer de prop Agromillora, empresa que forma part del clúster.  Es tracta de dedicar un matí a casa seva perquè la resta de socis i sòcies pugueu conèixer la seva  realitat i el que fan de primera mà.

    El  27 d’octubre de 9h a 13h a més de la visita tradicional a l’empresa, visitarem també la vinya. Un cop finalitzada l’activitat, us proposem continuar compartint experiències amb un dinar conjunt amb tots els participants  

    Programa de la jornada

    8:45 Recepció a les instal·lacions d'Agromillora.

    9:00 Eines per a ...

  • UAB Innovation Fair

    Hotel EXE Campus (UAB Campus)

    October 21 will be the ideal day to discover all the innovation activity that is being generated at the UAB. And you have an essential appointment at the UAB Innovation Fair, an event designed to connect companies and research groups in a dynamic and collaborative environment. It will be the perfect time to show all the wide range of technologies, products, services and innovative ideas generated on the UAB campus.

    Join the Innovation Fair and discover all the scientific and technological potential of the UAB Campus!

  • Master class Minerality in wine: between perception and chemistry

    Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès

    The Master Class will deal with contents that link the chemical composition of wine with the perception of minerality, as a result of research, where key compounds were identified and predictive models were developed, exploring how tasters perceive this attribute with techniques such as the Check-at-Shate-Apply method (Catalan). The talk will include a wine tasting modified with the compounds that define minerality, offering a practical experience to understand this fascinating attribute.

    By Antonio Tomás Palacios García he is a reference professional in the field of oenology, food research and university education. After obtaining the title of agronomist from the Agronomic ...

  • Reptes compartits, solucions col·laboratives: construint el futur de la indústria alimentària

    IRTA MONELLS

    Una jornada per experimentar, inspirar-nos i transformar el sector agroalimentari

    Vine a viure una jornada única on la innovació es converteix en repte i oportunitat. A través d’una combinació d’activitats inspiradores, demostratives i participatives, explorarem com la tecnologia, la creativitat i la col·laboració poden impulsar el futur del sector agroalimentari.

    Què hi trobaràs?

     Ponència inspiracional, a càrrec d’una experta reconeguda en innovació i transformació digital en el sector agroalimentari, que oferirà una visió estratègica sobre el futur de la innovació.Sessions demostratives amb solucions reals i tecnologies emergents.Activitat participativa dissenyada per estimular el pensament creatiu, el treball en equip ...
  • Els ventres del vi

    Capella de Sant Pelegrí

    Organitza: VINSEUM

    PreuGeneral: 20 €Amics del VINSEUM: 15 €

    Tast de vins per conèixer com diferents materials faciliten la vida del vi, mentre fermenta o també quan viatja (fusta, fang, vidre o llauna).

    El tast comptarà amb la participació de Carles Llarch (Ceramicarles), Assís Suriol (Boteria Torner), Patrick Paulian (Wine Globe) i Enric Nart(VITEC-INNOVI).

    Aquesta activitat s’inclou dins del programa d’activitats relacionades amb l’exposició temporal Simposi. Oficis que parlen, vins que pensen.

Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.

Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.

Modify cookies