IBERAQUA és l’espai de referència a Espanya on s’exposen i es debaten els temes més avançats per a l’optimització de l’aigua a les indústries, els seus reptes i desafiaments, així com les oportunitats i solucions tant legals com tècniques.
Principals xifres de les edicions anteriors conjuntes d’Iberaqua:
+400 ASSISTENTS+40 EXPOSITORS+50 PATROCINADORS
IBERAQUA és el punt de trobada entre professionals de l’Administració Pública vinculats als assumptes de l’aigua i a la política industrial, professionals d’empreses de referència que ajuden les indústries a optimitzar l’aigua a les seves instal·lacions, responsables de plantes industrials que utilitzen aigua en el seu procés ...
12 novembre 2025
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.
17 novembre 2025
Aquesta jornada ofereix una mirada conjunta als principals clústers alimentaris de Catalunya per analitzar com les empreses del sector impulsen el seu creixement a través de la cooperació i la innovació. S’hi presentaran casos d’èxit empresarials i es debatrà sobre els reptes compartits per la indústria agroalimentària. L’acte vol posar en valor el paper dels clústers com a motor de competitivitat i transformació. Una trobada per compartir experiències, generar sinergies i inspirar noves oportunitats de futur.
Serà una trobada per compartir coneixement, inspirar-nos mútuament i descobrir com la força col·lectiva dels clústers impulsa la competitivitat, la sostenibilitat i la transformació ...
19 novembre 2025
La inscripció és per als dos dies (Cafè networking i dinar inclòs).
La viticultura ecològica s’ha consolidat com un dels pilars de la producció agrària ecològica a Catalunya. Amb més de 33.800 hectàrees certificades, prop de 2.000 productors i més de 400 cellers, el sector mostra un creixement continu i una clara orientació cap a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i la salut del sòl.
La producció ecològica promou un equilibri entre la vinya i el seu entorn natural: fomenta la biodiversitat, millora l’activitat biològica del sòl i redueix la dependència de productes químics de síntesi ...
Ull! Sessió en català i en anglès.
PUNT DE PARTIDA
Les empreses s’enfronten a un món més competitiu, complex i imprevisible que mai: desafiaments socials, canvis tecnològics, inestabilitat internacional, reptes demogràfics, crisi climàtica... Davant d’aquesta creixent complexitat, les empreses necessiten actuar de manera diferent.
Però les respostes no sempre són dins de la pròpia empresa, ni del propi sector. Les oportunitats neixen quan surts del teu entorn habitual i connectes amb altres àmbits, altres disciplines, altres "tribus".
Les idees més transformadores poden aparèixer on ningú les busca i les millors aliances poden sorgir de converses inesperades. Barrejar sempre ha estat ...
Aquest any, la DO Empordà, és la ubicació escollida per l'acte d'entrega dels premis míldiu 2025. L'acte tindrà lloc al celler Perelada. No deixeu escapar la visita comentada al nou celler de Perelada de la mà d’en Delfí Sanahuja, una oportunitat única per descobrir tots els detalls d’un projecte enològic excepcional.
Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els ...
Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia URV
Acte de lliurament del XXIV Premi d’Enologia Jaume Ciurana.
En el decurs de l’acte, el Dr. Josep Usall i Rodié, Director General de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) pronunciarà la conferència “La innovació com a motor de canvi del sector vitivinícola català
L’acte tindrà lloc el dia 30 d’octubre de 2025, a les 12:00 h, a la Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia.
La confirmació de l’assistència a l’adreça de correu electrònica: deganat.enologia@urv.cat
ONLINE
Jornada gratuita pels socis d'INNOVI i del Clúster Food Retail de Catalunya, si no ets soci de cap dels tres clústers, aquesta jornada té un cost de 30 € + IVA.
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
EXCLUSIU SOCIS
Des d’INNOVI seguim apostant fort per la innovació col·laborativa i la generació de projectes que donin resposta als principals reptes del sector vitivinícola. Des de l’oficina de projectes volem continuar creixent en nombre de socis implicats, en projectes presentats i en l’impacte de les iniciatives impulsades, afavorint un ecosistema innovador per al sector.
Per això us convidem a participar en una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta, un espai obert on podrem:
Presentar les noves convocatòries previstes per als propers mesos (entre elles els Grups Operatius)Compartir els projectes en curs .Recollir i prioritzar noves propostes ...Instal·lacions d'Agromillora, s/n, Carrer del Rebato, 08739
EXCLUSIU SOCIS
L’objectiu d'aquesta sortida es visitar i conèixer de prop Agromillora, empresa que forma part del clúster. Es tracta de dedicar un matí a casa seva perquè la resta de socis i sòcies pugueu conèixer la seva realitat i el que fan de primera mà.
El 27 d’octubre de 9h a 13h a més de la visita tradicional a l’empresa, visitarem també la vinya. Un cop finalitzada l’activitat, us proposem continuar compartint experiències amb un dinar conjunt amb tots els participants
Programa de la jornada
8:45 Recepció a les instal·lacions d'Agromillora.
9:00 Eines per a ...
Hotel EXE Campus (UAB Campus)
El 21 d’octubre serà el dia ideal per descobrir tota l’activitat d’innovació que s’està generant a la UAB. I és que tens una cita imprescindible a la Fira de la Innovació de la UAB, un esdeveniment pensat per connectar empreses i grups de recerca en un entorn dinàmic i col·laboratiu. Serà el moment perfecte per mostrar tot l'ampli ventall de tecnologies, productes, serveis i idees innovadores generades al campus de la UAB.
Apunta’t a la Fira de la Innovació i descobreix tot el potencial científic i tecnològic del campus UAB!
Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès
La master class tractarà continguts que vinculen la composició química del vi amb la percepció de la mineralitat, arran d’investigacions, on es van identificar compostos clau i es van desenvolupar models predictius, explorant com els tastadors perceben aquest atribut amb tècniques com el mètode Check-All-That-Apply (CATA). La xerrada inclourà un tast de vins modificats amb els compostos que defineixen la mineralitat, oferint una experiència pràctica per comprendre aquest atribut fascinant.
A càrrec d’Antonio Tomás Palacios García és un professional de referència en l’àmbit de l’enologia, la investigació alimentària i l’ensenyament universitari. Després d’obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la Escola ...
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
