Innovación Vitivinívola

Proyectos

Noticias

El 6 de juny a les instal·lacions de Vallformosa a Vilobí del Penedès es va celebrar la jornada interclúster entre SEPCHO i INNOVI centrada en l’anàlisi dels reptes que té el sector vitivinícola en el camp de les deep tech. Els cellers van exposar els reptes i problemàtiques que tenen en els seus processos d’elaboració de vi i cava, així com les necessitats en termes de gestió agronòmica de la vinya.


En el marc del cicle de converses amb els clústers agroalimentaris de Catalunya, el dijous 5 de juny es va celebrar la jornada “Reptes i bones pràctiques d'INNOVI, el clúster vitivinícola català” coorganitzat amb el Col·legi d’Economistes, des la seva delegació de Tarragona.

En aquesta jornada s’han presentat tres projectes del sector que donen respostes a tres grans reptes: l’excés de burocràcia, la reducció d’usos de fitosanitaris i la millora de la biodiversitat.


Aconseguir que les vinyes siguin més resilients davant la sequera és el gran repte a què s’enfronta el sector vitivinícola i ho continuarà sent durant les properes dècades. 


El Mercado Online de Uva (MORA), una iniciativa pionera impulsada por el Clúster Vitivinícola Catalán INNOVI, ha inaugurado oficialmente su campaña 2024 con grandes expectativas


Organitzado por l’Associación de Viticultura Regenerativa, con el soporte ce INNOVI, se celebrará el 3 de junio en Vilafranca del Penedès y por streaming


El passat dissabte, les vinyes del celler Gramona van acollir l'acte de cloenda del curs superior de poda (Grau 3) organitzat per l’Acadèmia de Poda d’INNOVI i la Universitat Rovira i Virgili (URV)


Amb motiu de l’inici de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, INNOVI va organitzar la tradicional Jornada d’Innovació Vitivinícola, centrada aquest any en el tema “Com afrontem la sequera: De les pràctiques agronòmiques al reg”. Destacant la necessitat d’innovar per fer front a les conseqüències de tres anys de sequera.


·       Una delegació catalana formada per elaboradors de vi, experts i investigadors de l’INCAVI viatja a Suïssa per intercanviar coneixements en R+D respecte sòls, enologia i viticultura

·       El Govern aposta per promoure intercanvis amb referents internacionals per impulsar el sector vitivinícola i posicionar l’excel·lència del vi català al món

·       Es tracta del viatge de tornada de la missió bilateral que va tenir lloc el novembre passat co-organitzada per la Delegació del Govern de Catalunya a Suïssa, l'INCAVI i DIPLOCAT

 


Desde noviembre de 2021, el proyecto LOCALVINO ha sido la punta de lanza en la integración de tecnologías de vanguardia para salvaguardar la autenticidad de los vinos españoles. 

¿Su misión? Utilizar la magia de la Industria 4.0, con el Internet delas Cosas (IoT) y la certificación Blockchain para erradicar cualquier intento de fraude la industria vitivinícola.

Tras una meticulosa investigación durante las dos primeras fases, se indentificaron los eslabones débiles en los procesos de producción de uva y mosto, así como las falencias en el control de calidad en diversas regiones vinícolas de España. ¡Pero eso no es ...


Recursos

Otros proyectos - entidades amigas

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies