Ajuts a Iniciatives de Reforç Competitiu Empresarial en Zones Nuclears –IRC 2024
El projecte GARSOL té com a objectiu principal enfortir la competitivitat comercial nacional i internacional del sector vitivinícola de la Terra Alta mitjançant la comprensió i posada en valor del concepte de terrer. Aquest concepte destaca la combinació única d'elements naturals com el clima, el sòl i la topografia que fan que els vins d'una regió siguin únics i diferenciats.
Un dels elements clau del projecte és la varietat autòctona garnatxa blanca, distintiva de la Terra Alta, amb un fort arrelament històric i responsable de les característiques particulars dels vins de la zona. Tot i aquesta singularitat, hi ha una manca de coneixement científic profund sobre les característiques específiques del sòl i el seu impacte en les vinyes i els vins.
El projecte proposa aprofundir en l'estudi dels factors climàtics i edafològics, incloent-hi aspectes com l'origen geològic dels sòls, la seva estructura, la microbiologia associada i la seva interacció amb l'aigua. Aquest coneixement es traduirà en un millor posicionament comercial, permetent destacar l'especificitat i la qualitat dels vins de la Terra Alta.
En resum, GARSOL vol consolidar el relat de la singularitat del vi de la Terra Alta a través de la ciència i el coneixement del terrer, impulsant així tota la cadena de valor del sector vitivinícola de la regió.
_20240327094449.png)
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

Comentaris