29 octubre 2025
Ahir, 28 d’octubre de 2025, es va celebrar una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta d’INNOVI, un espai pensat per als socis i sòcies del clúster amb l’objectiu de compartir, inspirar i explorar noves línies de col·laboració
17 octubre 2025
La setmana passada, el 1881 Hotel Balneari Vichy Catalan va acollir una nova edició del Tech4Travel Summit, organitzat pel Tech Tourism Cluster amb el suport d’ACCIÓ. n aquest marc, INNOVI, representat pel seu Cluster Manager Eloi Montcada, hi va dirigir un taller dedicat a l’enoturisme, centrat en com la tecnologia i la innovació poden potenciar aquesta activitat clau per al desenvolupament econòmic i territorial.
15 octubre 2025
La conservació i la millora del sòl són reptes clau per al futur de la viticultura, especialment en un context marcat pel canvi climàtic i la necessitat de garantir la sostenibilitat de les explotacions
3 octubre 2025
INNOVI, forma part del Grup Motor del procés participatiu del Pla Territorial Sectorial Agrari del Penedès, sota el lema “Posem en valor l’espai agrari del Penedès!”.
1 octubre 2025
La plataforma registra més de 800.000 kg posats en circulació entre la oferta i la demanda de raïm.
24 setembre 2025
El Grup Operatiu SOLARWINE ha conclòs la instal·lació de dues plantes pilot agrovoltaïques que sumen prop de 2.000 m² de superfície experimental. Aquestes instal·lacions permetran validar la viabilitat tècnica i econòmica d’integrar agricultura i energia fotovoltaica, avaluant-ne els efectes microclimàtics i l’impacte en la productivitat i resiliència del vinyet davant l’augment de temperatures.
Rafaelhoteles, Atocha, Madrid
IBERAQUA és l’espai de referència a Espanya on s’exposen i es debaten els temes més avançats per a l’optimització de l’aigua a les indústries, els seus reptes i desafiaments, així com les oportunitats i solucions tant legals com tècniques.
Principals xifres de les edicions anteriors conjuntes d’Iberaqua:
+400 ASSISTENTS+40 EXPOSITORS+50 PATROCINADORS
IBERAQUA és el punt de trobada entre professionals de l’Administració Pública vinculats als assumptes de l’aigua i a la política industrial, professionals d’empreses de referència que ajuden les indústries a optimitzar l’aigua a les seves instal·lacions, responsables de plantes industrials que utilitzen aigua en el seu procés ...
Fundació Miró Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.
Auditori Jaume Casademont https://maps.app.goo.gl/EpyTYR45weWtsLQAA
Jornada col·laborativa entre els clústers alimentaris catalans per donar visibilitat a diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació.
Programa:
10:00 ARecepció d'assistents i cafè de benvinguda
10:15 Benvinguda a càrrec de Joan Martí (Director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ)
10:45 Exemples de creixement d'empreses dels clústers
11:30 Preguntes del públic
12:00 COFFE BREAK
12:30: Debat entre clúster alimentaris catalans: la innovació com a eina de competitivitat a la indústria agroalimentària
Moderació: Glòria Cugat (Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària DARPA)Una empresa participant de cada clústerPendent d'obrir inscripcions
Auditori Maria Rosa Juncosa - Vilafranca del Penedès
La inscripció és per als dos dies (Cafè networking i dinar inclòs).
La viticultura ecològica s’ha consolidat com un dels pilars de la producció agrària ecològica a Catalunya. Amb més de 33.800 hectàrees certificades, prop de 2.000 productors i més de 400 cellers, el sector mostra un creixement continu i una clara orientació cap a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i la salut del sòl.
La producció ecològica promou un equilibri entre la vinya i el seu entorn natural: fomenta la biodiversitat, millora l’activitat biològica del sòl i redueix la dependència de productes químics de síntesi ...
Perelada
Aquest any, la DO Empordà, és la ubicació escollida per l'acte d'entrega dels premis míldiu 2025. L'acte tindrà lloc al celler Perelada. No deixeu escapar la visita comentada al nou celler de Perelada de la mà d’en Delfí Sanahuja, una oportunitat única per descobrir tots els detalls d’un projecte enològic excepcional.
Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els ...