PROGRAMA
9.00 h: Recepció
9.15 h: Presentació de la jornada a càrrec del Dr. Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la URV.
a) La gestió del reg en vinya
9.30-10.00 h: «Història de la vinya i el vi», a càrrec del Sr. Josep M Puigròs (ICEA); i «Tendències actuals en el maneig del cultiu de la vinya», a càrrec de la Sra. Sumpta Mateos, professora de l’àrea de viticultura de la URV.
10.00-10.30 h: «Viñedos en secano o regadío? Necesidades de irrigación en viña», a càrrec de la Dra. Pilar Baeza, professora de l’àrea viticultura de la Universitat Politècnica de Madrid.
10.30-11.00 h: «Estratègies del reg en viticultura de zona càlida i semi-àrida», a càrrec del Sr. Martí Magriñá, enòleg del celler Clos Pons.
11.00-11.30 h: Pausa
11.30-12.00 h: «Dades històriques d’aigua disponible al sòl i microclima com a eina d’anàlisi i millora de la parcel·la», a càrrec del Dr. Francesc Ferrer, director de LabFerrer, i del Sr. David Tous, director de SAMPLING.
b) Portaempelts i varietats resistents a la sequera
12.00-12.30 h: «Material vegetal resistent a la sequera: portaempelts», a càrrec de la Dra. Montse Nadal, professora de viticultura de la URV i membre de la ICEA.
12.30-13.00 h: «Material vegetal resistent a la sequera: varietats», a càrrec del Sr. Josep Maria Albet i Noya, del celler Albet i Noya.
13.00-13.50 h: Tast de dos vins, d’orígen català i internacional.
13.50 h: Cloenda: «40 anys de la ICEA», a càrrec del Sr. Josep M. Vives, president de la ICEA, i del Sr. Salvador Puig, director de l’INCAVI.
ICEA. Institut d’Estudis Catalans
Servei de Suport a la Recerca
Carrer del Carme, 47 | 08001 Barcelona
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris