L'empresa Embotits Salgot, fundada el 1928 i dedicada a l’elaboració de derivats càrnis, va impulsar un procés de reposicionament estratègic en un negoci molt madur. Per aconseguir-ho es va centrar en concebre l’embotit com un producte gastronòmic versàtil, amb moltes formes i moments de consum. Va donar al client noves possibilitats per gaudir del seu producte, introduint una línia exclusiva de botifarres farcides de productes típics i els “llaminets”, petits fuets dissenyats i presentats pel seu consum a mode d’aperitiu, que s'han convertit en un dels seus productes estrella. El projecte Eco Salgot s’emmarca en aquesta aposta de diferenciació, fugint de la producció estàndard i alineada amb els nous criteris de compra del consumidor: salut, sostenibilitat o benestar animal, per definir un model alternatiu de producció de carn de porc ecològic i un nou procés d’elaboració de productes càrnis ecològics tradicionals Premium. Per fer-ho, va crear la primera granja de l’Estat en recerca de porc ecològic, el Saüc, on treballen amb diferents races i sistemes d’alimentació, i elaboren productes sostenibles i innovadors.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentarios