Auditori CRAG – Campus UAB Carrer de la Vall Moronta 08193 Cerdanyola del Vallès
Actualment el sector agrícola s’enfronta a reptes com el canvi climàtic, l’escassetat de recursos, l’augment de població, etc. La biotecnología pot representar una eina clau per afrontar aquests reptes, oferint solucions innovadores amb cultius més resistents a la sequera o a plagues i malalties, millorant així la productivitat de les explotacions. A més, permet desenvolupar aliments amb major valor nutricional o amb més vida útil, contribuint a la seguretat alimentària.
La biotecnologia ha d’impulsar una agricultura més eficient i sostenible, però també ha de ser capaç d’enfortir la capacitat del sistema alimentari per adaptar-se als reptes del futur.
En aquests matins parlarem de tot això i del dubtes que poden generar aquestes tècniques en la producció d’aliments.
Programa:
9.00 h – Registre d’assistents
9.10 h – Presentació de la jornada
Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DARPA
9.15 h – La regulació de la biotecnologia en el sector agrícola: NTG i OMG
Sonia Gòmez, Servei d’Ordenació Agrícola del DARPA
9.35 h – Actuacions de recerca i innovació en biotecnologia en el sector agrícola
Participen:
Juan José López Moya i Laura Botigué – CRAG
Gemma Roca – INCAVI
Wenshu He – Agrotecnio / Universitat de Lleida
Irma Roig – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Núria Canela – Centre de Ciències Òmiques (Eurecat – URV)
Anna Bonaterra – Universitat de Girona (UdG)
Laura Mejías – Centre Tecnològic BETA (UVIC-UCC)
Marta da Silva – IRTA
11.15 h – Pausa
11.45 h – Tendències sobre biotecnologia i genòmica en agricultura
Anna Pallí, Unitat de Vigilància Tecnològica de l’IRTA
12.15 h – Reptes de futur de la biotecnologia aplicada al sector agrícola
Modera: Sefa de Ribot, cap del Servei d’Innovació Agroalimentària (DARPA)
Taula rodona amb:
Josep Ll. Bosque – FCAC
Associació d’Entitats Assessores Agràries de Catalunya
Federació Selmar
Albert Farré – 4Mediks
Eloi Montcada – INNOVI
13.30 h – Cloenda
Glòria Cugat, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària (DARPA)
13.45 h – Visita guiada a les instal·lacions del CRAG
Auditori CRAG – Campus UAB Carrer de la Vall Moronta 08193 Cerdanyola del Vallès
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentarios