- El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa (mNACTEC) acull el congrés.
- La nova edició pretén ser un escenari d'aproximació de la tasca de l'enòleg i de la seva projecció més enllà de la seva figura tècnica.
- Xerrades per contribuir a una millora de les seves habilitats comunicatives tant dins del grup de treball com en temes de connectivitat amb el sector i els consumidors.
- L'impacte del Canvi climàtic a la vinya, el binomi necessari entre enòleg-producte, centren part dels temes en una localització que parla de tècnica, d'emprenedoria i d'història.
- El congrés es conclourà amb la tradicional Nit de l'Enologia i el seu reconeixement a figures del sector.
- Les Tines de la Vall del Flequer i el Celler Abadal, protagonistes de la sortida del dissabte 1 d'abril.
El XXVIII, el Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs i el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya ja té data: divendres 31 de març i dissabte 1 d'abril.
El lloc escollit en aquesta edició per la seva celebració, és el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) a Terrassa.
L'ACE i el CEEC, posem així en valor ciutats del nostre paisatge que van tenir una història vinculada a la vinya anterior a la industrialització.
Aquest és un fet habitual al nostre territori i permet recuperar petites històries sovint desconegudes que ens fan parlar d'una emprenedoria molt present a la societat catalana amb una connexió evident amb la viticultura.
Però en aquest congrés ens proposem reivindicar per damunt de tot ,la figura de l'enòleg, sovint la menys visible fóra del propi àmbit o sector.
Els enòlegs coneixem tot el procés d'elaboració del vi, la vinya, participem del procés intern en el propi celler, però coneixem què passa en el mercat i amb el consumidor respecte al seu vi?
Potser millorar a seva interactuació dins dels equips de treball i fora passa també per millorar les habilitats comunicatives, per saber transmetre sobre el producte que en definitiva coneix millor que ningú.
Aquest XXVIII Congrés permetrà de la mà de reconeguts professionals com explicar un relat sobre un marca o producte, que sigui coherent i potent, com construir un viatge per enamorar als clients i que després altres vulguin explicar la nostra història, com convertir els equips en més entusiastes, positius, proactius generant acords que aportin resultats.
Analitzarem la tasca de l'enòleg dins i fóra del celler, però també elements que no depenen directament d'ell però que cal tenir en compte per l'optimització i l'èxit del seu treball, com l'impacte mediambiental, el gran repte a la vinya amb el canvi climàtic o quins vins creen tendència al carrer.
La simbiosi necessària entre l'enòleg i el producte, requereix també d'altres elements i eines que són els que posarem en valor en aquest congrés.
Tríptic del Congrés
LA NIT DE L'ENOLOGIA 2017
La cloenda del congrés, donarà pas al vespre del mateix dia 31 de març a partir de les 21'30 a
LA NIT DE L'ENOLOGIA, un acte que reconeix la trajectòria de figures del sector i que tindrà lloc a l'Hotel Don Cándido de Terrassa.
L'acte està patrocinat per Verallia.
DISSABTE 1 D'ABRIL
El dissabte 1 d'abril, els inscrits podran visitar les Tines de la Vall de Flequer i el Celler Abadal (Pla de Bages) on tindrà lloc el dinar.
El mNACTEC
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial, i a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i molt especialment la seva implicació i incidència social.
L'edifici és un dels edificis més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluis Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
Per a més informació, inscripcions i consultes:
Associació Catalana d'Enòlegs/ Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
938912550
ace@enolegs.cat
Comentarios