La indústria agroalimentària és la primera indústria a Catalunya amb el 3,6% del PIB català i el 18,6% del PIB industrial; un dels sectors exportadors més dinàmics de l’economia catalana i amb major projecció internacional.
Aquesta indústria, però, també genera una quantitat important de subproductes la valorització dels quals pot aportar valor a la cadena a més de minimitzar l’impacte ambiental.
Les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn la valorització de subproductes de la indústria alimentària a Catalunya són el punt de partida cap a l’aplicació posterior de nous coneixements, tècniques i pràctiques.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) promou, en el marc del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya, aquest seminari tècnic amb el propòsit de conèixer les activitats de recerca i d’experimentació en valorització de subproductes de la indústria alimentària i obrir un debat.
Per fer-ho es comptarà amb els principals organismes que realitzen recerca en aquest àmbit així com amb la representació d’empreses del sector.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris