OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Codorniu i Vilarnau a punt per utilitzar la biomassa de la vinya

Clara Santamaria,

Un dels objectius que té marcats INNOVI per millorar els processos d’elaboració dels vins (tan tranquils com escumosos) és contribuir a la reducció del CO2 en totes les fases dels processos de producció, des de la vinya fins a l’ampolla i el transport final. És per aquest motiu que estem promovent i participant en diversos programes que van des de la quantificació de CO2 en el procés d’elaboració d’una ampolla de vi escumós (pioner al món) fins a la participació en el projecte Vinyes per Calor que ha de contribuir a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, tant a la vinya com al celler, ja que evita que es cremi inútilment la resta de la poda a la vinya així com que s’utilitzin derivats del petroli per l’obtenció de calor i fred als cellers. En aquest projecte pilot hi participen dues empreses elaboradores associades a INNOVI, Codorniu i Vilarnau, que han avançat en l’elaboració dels projectes per fer el canvi a la biomassa de la vinya per tenir energia tèrmica als seus cellers. Actualment Vilarnau disposa ja dels mecanismes per començar a implementar properament els canvis al celler i Codorniu té el procés molt avançat, treballa de manera coordinada amb el seu celler de Raimat, on disposa ja d’una planta pilot operativa des de la qual està duent a terme les proves inicials i està executant l’estudi de viabilitat de la implantació de la nova tecnologia al Penedès.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies