Ajuts a Iniciatives de Reforç Competitiu Empresarial en Zones Nuclears –IRC 2024
Les malalties de la fusta de la vinya (MFV), causades per fongs patògens, es consideren actualment un dels problemes més importants que amenacen les vinyes i la indústria del vi. El cost econòmic a nivell mundial per a la substitució de les plantes de vinya mortes s'ha estimat en més d'1.500 milions de dòlars anuals. Però, aquest cost es pot subestimar tenint en compte les dades regionals individuals que es troben a la literatura; per exemple, gairebé el 13% de les vinyes franceses es veuen afectades per aquestes malalties en comparació amb el 22% a Xile.
En el marc del Pacte Verd Europeu es planteja la necessitat de reduir notablement en el propers anys l'ús de productes fitosanitaris químics així com afavorir el desenvolupament d'un sistema agroalimentari sostenible i compromès amb la salut mediambiental. Però, a la vegada, l’agricultura necessita de nous productes eficaços pel control de les malalties fúngiques, per tal d'assegurar la producció i la seguretat alimentaria
El propòsit del projecte és el de contribuir al procés de transformació del model de producció agrícola tradicional per un de més sostenible i respectuós amb el medi ambient.
L'objectiu principal del projecte és trobar bacteris, llevats i fongs filamentosos ambactivitat antagonista per tal de controlar les malalties fúngiques de la fustade la vinya. L’ estratègia es basarà en la utilització de la microbiotaautòctona, la qual ja està adaptada a les condicions naturals de les zones decultiu, evitant així la incorporació de microorganismes aliens a l'ecosistema,amb la finalitat d'aportar solucions eficients i respectuoses amb el mediambient.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentarios