OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Cultisensor

Info Innovi,

Projecte finançat a través de la convocatòria “Agrupacions Empresarials Innovadores 2023” de l'Agència Estatal de Recerca (Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR

La innovació en el sector agrícola ja és una realitat amb nombrosos impactes positius a nivell social, econòmic i ambiental. L'augment de la inversió en el sector agrícola a Espanya en els últims anys és una evidència de la importància d'aquesta tendència. Amb avenços significatius en innovació, tant a nivell social, tecnològic, econòmic, climàtic com polític, el sector agrícola està experimentant canvis per millorar la gestió dels recursos i oferir oportunitats com l'augment de la productivitat, la transparència i la sostenibilitat ambiental.

La pandèmia del 2020 i altres esdeveniments com el conflicte entre Rússia i Ucraïna i la sequera causada pel canvi climàtic han destacat la importància de l'agricultura com a sector essencial. Aquests esdeveniments han accelerat la transició cap a una agricultura més sostenible, eficient i digital per maximitzar rendiments i reduir costos.

El projecte CULTISENSOR respon a aquest context, abordant les necessitats dels agricultors per millorar l'eficiència i el respecte pel medi ambient. Amb una estratègia col·laborativa, el consorci del projecte, format per diverses empreses, aportarà coneixements i experiència per assolir els objectius marcats. La transició cap a una agricultura més digital i tecnològica s'alinea amb els canvis tecnològics emergents en tota la cadena de valor del sector agroalimentari.

L'ús de la Intel·ligència Artificial (IA) en l'agricultura està contribuint a una agricultura més eficient i precisa, millorant la qualitat de les collites i permetent la gestió sostenible dels recursos. Amb l'escassetat de mà d'obra, la IA i les tecnologies cognitives ofereixen solucions per mantenir l'eficiència i satisfer les necessitats alimentàries del món. El projecte CULTISENSOR té l'objectiu de portar la IA a la monitorització del sòl mitjançant pràctiques agrícoles profundes, proporcionant dades per millorar l'eficiència dels cultius i la conservació del sòl.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies