PROGRAMA09:45—Rebuda assistents i presentació de la jornada. INNOVI10:00—Projectes d’innovació finalitzats al 2018Grup Operatiu pel desenvolupament sostenible i l’economia circular en el sector vitivinícola. Frederic Clarens, EURECATPetjada hídrica. Eina informàtica pel càlcul de la petjada hídrica dels cellers. Ohiane Esparza, LAVOLAEconomia circular dels taps de suro. Implantació d’un sistema de retorn dels taps de suro en el marc de l’economia circular. Belén Puyuelo, LAVOLAProjecte LIFE + Ecorkwaste. Reutilització del subproducte del suro per a la filtració d’aigües residuals dels cellers i per a generar gas a través d’una planta de gasificació. Frederic Clarens, EURECATBodegues sostenibles 4.0. Anàlisi de la viabilitat de la implementació d’energies renovables en els cellers. Esther Izquierdo, ARC BCNEstudi de les tendències i les oportunitats de digitalització del sector alimentari. Clara Santamaria, INNOVI
11:15— Coffee break11:45—Projectes d’innovació en curs i propers mesosBodegues intel·ligents. Sistema d’indicadors energètics pel control del consum d’energia en els cellers 4.0. Marina Curtó, ARC BCNCava No FML. Projecte Pilot de Minimització de la fermentació malolàctica no volguda als vins escumosos. Cristina Reguant, URVOPTIVINYA. Projecte Pilot d’Optimització del control de maduració i quantitat de la collita de la vinya. Ferran Vilà, VALLFORMOSAWetwine. Innovacions en l’aplicació a celler d’aiguamolls construïts. ARLALORAEcollevat. Desenvolupament de llevats ecològics per a vins i escumosos. Xoan Elorduy, INCAVIEvolució i traçabilitat dels taps amb tecnologia QR/NFC. Patrícia Jové, ICSUROCorchactivo. Viabilitat de l’aplicació dels subproductes de la indústria surera vitivinícola com a sustrats actius en cobertes vegetals. Patrícia Jové, ICSUROApperviti. APP per a l’agilització de la gestió del personal de camp vitivinícola. Albert Duaigües, EFOODPRINTGolden Bubbles. Estudi de viabilitat per al desenvolupament d’etiquetes amb adhesiu removible i maquinària de neteja en línia per a la millora del procés d’embotellat de vi. Mireia Andreu, PACKAGING CLUSTERMejor4viti. Estudi d’oportunitats de millora del procés productiu a través de la indústria 4.0 en el sector vitivinícola. Anna Herrera, THE BE BRANDInterclúster amb clúster de l’aigua. Optimització de la gestió de l’aigua al sector vitivinícola. Clara Santamaria, INNOVIEscola de poda d’INNOVI. Roc Gramona, INNOVI
13:00—Finalització de la sessió
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris