AGENDA

Properes activitats


El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), juntament amb Cingles BlausClúster INNOVIKM0 Energy, amb la col·laboració del Cluster TIC Catalunya Sud i el suport d’ACCIÓ, organitzen aquesta jornada.

Aquesta trobada reunirà empreses, cooperatives, cellers, agents tecnològics i institucions públiques per compartir experiències i reflexionar sobre noves oportunitats que ofereix la integració entre energia i agricultura. La jornada presentarà els resultats del projecte de "Comunitat Energètica Agrovoltaica", les bones pràctiques desenvolupades al Priorat i Montsant i permetrà obrir un espai de diàleg i networking amb professionals i experts del sector.

El projecte finançat ...

Agricultura 5.0 a Catalunya

online

16 desembre 2025

Identificació de reptes reals i oportunitats de col·laboració en el camí cap a l’Agricultura 5.0

Coneixes de prop els reptes que afronta el sector agroalimentari? T'interessa compartir les teves experiències a cocrear solucions digitals amb altres actors del territori?

Et convidem a participar a la primera taula rodona del projecte europeu GATE5.0, coordinat pel  Clúster Digital de Catalunya, una sessió online per identificar els reptes reals del sector agroalimentari a Catalunya i detectar noves oportunitats de col·laboració dins l’ecosistema europeu d’innovació.

Aquesta trobada és el punt de partida del projecte GATE5.0, que connectarà pimes agroalimentàries amb empreses ...

PREMIOS PTV INNOVACIÓN 2025

CaixaForum Madrid

16 desembre 2025

INNOVI, amb el seu projecte Localvino, és finalista dels premis a la innovació, que entrega la Plataforma Tecnológica del Vino. 

Un any més, i com a setè any consecutiu, la Plataforma Tecnològica del Vi tornarà a posar en valor l’activitat innovadora del sector vitivinícola, reconeixent les iniciatives d’R+D+i que podran optar a 6 premis diferenciats en 5 categories.

Hi ha tres categories en què s’accepten candidatures de persones o entitats, privades o públiques, i en què no és necessari ser associat de la PTV: Jove Investigador, Nova Empresa Innovadora i Projecte d’R+D+i, Individual i Consorciat ...

Missió d'innovació a Bordeus

Bordeus

20 gener 2026

Acte solament disponible per a socis d'INNOVI.

Aquesta missió està pensada per a empreses i professionals que vulguin conèixer de prop casos de referència de la regió de Bordeus, compartir experiències i explorar oportunitats de cooperació internacional.

Què oferirà la missió?

Coneixement directe de models d’innovació, sostenibilitat i gestió empresarial aplicats a cellers emblemàtics de Bordeus.

Exploració de noves estratègies de diversificació de producte i mercat.

Descobriment de bones pràctiques en viticultura, enologia i gestió ambiental.

Generació de contactes amb actors clau del territori: clústers, empreses, institucions, productors, centres de coneixement…

Informació pràctica

Preu: 750 € per personaInclou hotel ...

VIII Congreso Nacional de Industria

Palacio Euskalduna de Bilbao

4 febrer 2026

El Ministeri d’Indústria i Turisme organitza la vuitena edició del Congrés Nacional d’Indústria, que se celebrarà els pròxims 4 i 5 de febrer al Palau Euskalduna de Bilbao.

Wine Innovation Week 2026

Pendent

24 febrer 2026

Aquest és l'espai destinat a les inscripcions de la cinquena edició de la Wine Innovation Week 2026!

*Els socis i sòcies d'INNOVI comptaran amb un descompte del 50%.

Del 24 al 26 de febrer de 2026, el sector vitivinícola tornarà a reunir-se a la cinquena edició de la Wine Innovation Week (WIW) organitzada per INNOVI, un esdeveniment de referència que posa el focus en la intel·ligència artificial, la digitalització i les noves tecnologies aplicades al sector vitivinícola.

La WIW 2026 mantindrà el seu format tradicional de tres jornades temàtiques, dedicades a explorar les tendències i avanços més recents en el sector ...

Activitats anteriors


  • INNOTAST: La desalcoholització de vins, una oportunitat estratègica per al sector català?

    La Fassina de Vilafranca del Penedès, Av. Catalunya, 22, 08720 Vilafranca del Penedès

    Tast conduit per David Seijas exsommelier del Bulli i co-fundador de Gallina de piel wines.

     El vi desalcoholitzat és cada cop un concepte més recurrent tan al sector com al públic general. Noves referències, presència creixent en punts de venda i en el mitjans. Aquesta jornada permetrà aprofundir en l’anàlisi exhaustiva d’aquests productes i també conèixer-ne les darreres novetats. Per una banda es presentarà un estudi promogut per L’ Ajuntament de Vilafranca i realitzat per INNOVI en el que es donarà resposta a com es fan, com estan regulats a nivell europeu i nord-americà i com està estructurat el seu mercat ...

  • Gestió eficient de l’aigua en el sector agrari de Catalunya

    Sala Gòtica de la Casa Convalescència Carrer Doctor Junyent, 1 08500 Vic

    En un context de sequera sostinguda i d’incerteses vinculades al canvi climàtic, es fa imprescindible generar espais de trobada i debat entre agents del sector agrari, administració, centres de recerca i empreses del sector de l’aigua.

  • Visitem Perelada de la mà dels Premis Míldiu 2025

    Perelada

    Aquest any, la DO Empordà,  és la ubicació escollida per l'acte d'entrega dels premis míldiu 2025. L'acte tindrà lloc al celler Perelada.  No deixeu escapar la visita comentada al nou celler de Perelada de la mà d’en Delfí Sanahuja, una oportunitat única per descobrir tots els detalls d’un projecte enològic excepcional. 

    Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els ...

  • Estratègies vitícoles per mitigar els efectes del canvi climàtic

    Absis del castell de Falset C/ de Bonaventura Pascó, s/n 43730 Falset

    Jornada organitzada per VITEC

    Que el canvi climàtic provoca danys a la vinya és indiscutible. Principalment, l’augment de la intensitat de les sequeres i les onades de calor alteren les fases fenològiques i augmenta la incertesa davant la qualitat de la producció. És per això que el sector ha d’adoptar mesures de mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic. La jornada tractarà algunes d’aquestes estratègies, el material vegetal com a eina per adaptar-nos al canvi climàtic des de diferents punts de vista, selecció clonal, nous portaempelts, varietats residents i com podem utilitzar-ho segons la necessitat. La jornada finalitzarà amb ...

  • Cluster Day 2025: l'era de la hibridació

    Palau Firal i de Congressos de Tarragona

    Ull! Sessió en català i en anglès.

    PUNT DE PARTIDA

    Les empreses s’enfronten a un món més competitiu, complex i imprevisible que mai: desafiaments socials, canvis tecnològics, inestabilitat internacional, reptes demogràfics, crisi climàtica... Davant d’aquesta creixent complexitat, les empreses necessiten actuar de manera diferent.

    Però les respostes no sempre són dins de la pròpia empresa, ni del propi sector. Les oportunitats neixen quan surts del teu entorn habitual i connectes amb altres àmbits, altres disciplines, altres "tribus".

    Les idees més transformadores poden aparèixer on ningú les busca i les millors aliances poden sorgir de converses inesperades. Barrejar sempre ha estat ...

  • La situació fitosanitària de la vinya al Penedès 2025

    Sala d’actes Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

    La campanya 2025 al Penedès ha estat  complexa des del punt de vista fitosanitari. Les nombroses pluges primaverals van  provocar una sortida extremadament primerenca de les primeres infeccions de míldiu que va obligar els viticultors a esforçarse en la protecció de la vinya.

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies