30 octubre 2025
Jornada gratuita pels socis d'INNOVI i del Clúster Food Retail de Catalunya, si no ets soci de cap dels tres clústers, aquesta jornada té un cost de 30 € + IVA.
30 octubre 2025
Acte de lliurament del XXIV Premi d’Enologia Jaume Ciurana.
En el decurs de l’acte, el Dr. Josep Usall i Rodié, Director General de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) pronunciarà la conferència “La innovació com a motor de canvi del sector vitivinícola català
L’acte tindrà lloc el dia 30 d’octubre de 2025, a les 12:00 h, a la Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia.
La confirmació de l’assistència a l’adreça de correu electrònica: deganat.enologia@urv.cat
IBERAQUA és l’espai de referència a Espanya on s’exposen i es debaten els temes més avançats per a l’optimització de l’aigua a les indústries, els seus reptes i desafiaments, així com les oportunitats i solucions tant legals com tècniques.
Principals xifres de les edicions anteriors conjuntes d’Iberaqua:
+400 ASSISTENTS+40 EXPOSITORS+50 PATROCINADORS
IBERAQUA és el punt de trobada entre professionals de l’Administració Pública vinculats als assumptes de l’aigua i a la política industrial, professionals d’empreses de referència que ajuden les indústries a optimitzar l’aigua a les seves instal·lacions, responsables de plantes industrials que utilitzen aigua en el seu procés ...
12 novembre 2025
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.
17 novembre 2025
Jornada col·laborativa entre els clústers alimentaris catalans per donar visibilitat a diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació.
Programa:
10:00 ARecepció d'assistents i cafè de benvinguda
10:15 Benvinguda a càrrec de Joan Martí (Director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ)
10:45 Exemples de creixement d'empreses dels clústers
11:30 Preguntes del públic
12:00 COFFE BREAK
12:30: Debat entre clúster alimentaris catalans: la innovació com a eina de competitivitat a la indústria agroalimentària
Moderació: Glòria Cugat (Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària DARPA)Una empresa participant de cada clústerPendent d'obrir inscripcions
19 novembre 2025
La inscripció és per als dos dies (Cafè networking i dinar inclòs).
La viticultura ecològica s’ha consolidat com un dels pilars de la producció agrària ecològica a Catalunya. Amb més de 33.800 hectàrees certificades, prop de 2.000 productors i més de 400 cellers, el sector mostra un creixement continu i una clara orientació cap a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i la salut del sòl.
La producció ecològica promou un equilibri entre la vinya i el seu entorn natural: fomenta la biodiversitat, millora l’activitat biològica del sòl i redueix la dependència de productes químics de síntesi ...
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
EXCLUSIU SOCIS
Des d’INNOVI seguim apostant fort per la innovació col·laborativa i la generació de projectes que donin resposta als principals reptes del sector vitivinícola. Des de l’oficina de projectes volem continuar creixent en nombre de socis implicats, en projectes presentats i en l’impacte de les iniciatives impulsades, afavorint un ecosistema innovador per al sector.
Per això us convidem a participar en una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta, un espai obert on podrem:
Presentar les noves convocatòries previstes per als propers mesos (entre elles els Grups Operatius)Compartir els projectes en curs .Recollir i prioritzar noves propostes ...Instal·lacions d'Agromillora, s/n, Carrer del Rebato, 08739
EXCLUSIU SOCIS
L’objectiu d'aquesta sortida es visitar i conèixer de prop Agromillora, empresa que forma part del clúster. Es tracta de dedicar un matí a casa seva perquè la resta de socis i sòcies pugueu conèixer la seva realitat i el que fan de primera mà.
El 27 d’octubre de 9h a 13h a més de la visita tradicional a l’empresa, visitarem també la vinya. Un cop finalitzada l’activitat, us proposem continuar compartint experiències amb un dinar conjunt amb tots els participants
Programa de la jornada
8:45 Recepció a les instal·lacions d'Agromillora.
9:00 Eines per a ...
Hotel EXE Campus (UAB Campus)
El 21 d’octubre serà el dia ideal per descobrir tota l’activitat d’innovació que s’està generant a la UAB. I és que tens una cita imprescindible a la Fira de la Innovació de la UAB, un esdeveniment pensat per connectar empreses i grups de recerca en un entorn dinàmic i col·laboratiu. Serà el moment perfecte per mostrar tot l'ampli ventall de tecnologies, productes, serveis i idees innovadores generades al campus de la UAB.
Apunta’t a la Fira de la Innovació i descobreix tot el potencial científic i tecnològic del campus UAB!
Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès
La master class tractarà continguts que vinculen la composició química del vi amb la percepció de la mineralitat, arran d’investigacions, on es van identificar compostos clau i es van desenvolupar models predictius, explorant com els tastadors perceben aquest atribut amb tècniques com el mètode Check-All-That-Apply (CATA). La xerrada inclourà un tast de vins modificats amb els compostos que defineixen la mineralitat, oferint una experiència pràctica per comprendre aquest atribut fascinant.
A càrrec d’Antonio Tomás Palacios García és un professional de referència en l’àmbit de l’enologia, la investigació alimentària i l’ensenyament universitari. Després d’obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la Escola ...
IRTA MONELLS
Una jornada per experimentar, inspirar-nos i transformar el sector agroalimentari
Vine a viure una jornada única on la innovació es converteix en repte i oportunitat. A través d’una combinació d’activitats inspiradores, demostratives i participatives, explorarem com la tecnologia, la creativitat i la col·laboració poden impulsar el futur del sector agroalimentari.
Què hi trobaràs?
Ponència inspiracional, a càrrec d’una experta reconeguda en innovació i transformació digital en el sector agroalimentari, que oferirà una visió estratègica sobre el futur de la innovació.Sessions demostratives amb solucions reals i tecnologies emergents.Activitat participativa dissenyada per estimular el pensament creatiu, el treball en equip ...Capella de Sant Pelegrí
Organitza: VINSEUM
PreuGeneral: 20 €Amics del VINSEUM: 15 €Tast de vins per conèixer com diferents materials faciliten la vida del vi, mentre fermenta o també quan viatja (fusta, fang, vidre o llauna).
El tast comptarà amb la participació de Carles Llarch (Ceramicarles), Assís Suriol (Boteria Torner), Patrick Paulian (Wine Globe) i Enric Nart(VITEC-INNOVI).
Aquesta activitat s’inclou dins del programa d’activitats relacionades amb l’exposició temporal Simposi. Oficis que parlen, vins que pensen.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
