18 abril 2024
Des de novembre de 2021, el projecte LOCALVINO ha estat la punta de llança en la integració de tecnologies de primera línia per salvaguardar l'autenticitat dels vins espanyols.
La seva missió? Utilitzar la màgia de la Indústria 4.0, amb l'Internet de les Coses (IoT) i la certificació Blockchain per erradicar qualsevol intent de frau a la indústria vitivinícola. Després d'una meticulosa investigació durant les dues primeres fases, es van identificar els esglaons febles en els processos de producció de raïm i most, així com les mancances en el control de qualitat en diverses regions vinícoles d'Espanya.
Però ...
16 abril 2024
INNOVI impulsa la segona fase del projecte VIPO, en la qual s'ha millorat l'aspecte visual dels ceps i la plataforma formativa virtual desenvolupades en la primera fase.
12 abril 2024
Més de 200 persones han assistit a les diverses sessions de demostracions, conferències i networking
La setmana de la innovació ha estat organitzada per INNOVI amb el suport de diverses empreses de la cadena de valor vitivinícola, ACCIO i el Departament d’Acció climàtica
21 març 2024
Divendres passat, 18 de març de 2024, va tenir lloc el tancament del curs "La Sostenibilitat a la Indústria Alimentària: Com Comunicar Valors i Fer Negoci", organitzat conjuntament per INNOVI, INNOVACC, Calatonia Gourmet i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
21 març 2024
El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS, destinat a impulsar la sostenibilitat en la industria agroalimentaria, avança en sla seva segona fase marcant fites significatives en el seu desenvolupament.
6 març 2024
La Wine Innovation Week (WIW) torna com a punt de trobada imprescindible del món de la vitivinicultura i la innovació. Aquesta tercera edició tindrà com a eix principal les últimes tendències i tecnologies del sector vitivinícola.
Agròpolis, Camí de les Filipines 110, 08840 Viladecans, Barcelona.
Organitza la Universitat Politècnica de Catalunya, CETAQUA i Aigües de Barcelona,
L’agricultura és una de les activitats econòmiques que més recursos utilitza, i així i tot ens cal ser capaços de produir més aliments. Cal doncs produir més, però fer-ho de forma més sostenible. El sistema agroalimentari ha de ser capaç de produir i fer arribar al consumidor els aliments amb el menor impacte possible, procurant no malmetre l’entorn i utilitzant recursos de fonts renovables.
El 70% de l’aigua dolça que es consumeix a la terra es dedica a la producció d’aliments, així doncs la gestió d’aquesta esdevé un ...
PRODECA - DACC, organitza la participació agrupada d'empreses a la fira PROWINE SHANGHAI 2024, que se celebrarà a Xangai (Xina) del 12 al 14 de novembre.
Es tracta de l'onzena edició de la ProWine Shanghai (anteriorment Prowine China), fira exclusivament professional, que se celebra a Shanghai dins el marc de la FHC, Food & Hotel China, fira xinesa líder en alimentació i hostaleria.
Organitzada per Messe Düsseldorf China i China International Exhibitions (CIE), és una de les plataformes de contacte comercial més importants per al sector del vi a Àsia ...
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
PRIORITAT SOCIS
Des d'INNOVI s'han ideat els Tallers d'Àmbit on es treballaran els reptes i les solucions de cada àmbit detectat de la cadena de valor del sector vitivinícola.En aquesta ocasió, aprofundirem en les noves tècniques de màrqueting, i com la innovació pot ajudar a la comercialització dels productes. Aquesta jornada es celebrarà el proper 29 de maig les 12.00 al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès. La participació, de caràcter gratuït, es prioritzarà als socis i s'obrirà als professionals del sector.Aquesta activitat comptarà amb places molt limitades, per tant, us animem a realitzar la vostra inscripció ...
Sala d’Actes – Centre Àgora Plaça Àgora, 1 08720 Vilafranca del Penedès
Al llarg de l’activitat vitivinícola es ge- neren una sèrie de residus o subpro- ductes que en la majoria de casos no es reaprofiten. En aquesta jornada es presentaran diferents treballs on es demostra que alguns d’aquests subproductes es poden revaloritzar, fent que el sector sigui més sostenible en el sentit mediambiental i econòmic. Un exemple clar pot ser les mares o lies, que es defineixen com a residus generats durant la fermentació i procés d’envelliment en activitats d’elaboració que impliquin begudes alcohòliques com el cas del vi.Activitat finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica ...
Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Des de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya ajuden a fer ressò de la tasca dels Clústers innovadors relacionats amb la cadena de valor agroalimentària.
Vàren iniciar el Cicle amb el clúster FEMAC, de maquinària i medis de producció agrícola, i dedicarem la segona Jornada a parlar amb agents actius del clúster INNOVI, creat l’any 2009. El seu objectiu principal és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor del sector vitivinícola català mitjançant la col·laboració i la innovació.
BenvingudaSr. Miquel Àngel Fúster | President de la Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes ...