20 març 2024
La Wine Innovation Week (WIW) d’INNOVI és una oportunitat única per a conèixer les darreres tendències i novetats al món del vi.
Aquesta jornada serà l’acte de presentació d’aquest congrés anual organitzat per INNOVI, que enguany tindrà lloc el 3, 4 i 5 d’abril.
Durant aquests tres dies que dura el congrés, empreses de la cadena de valor vitivinícola compartiran les seves experiències i projectes innovadors.
La temàtica a tractar en aquesta tercera edició és "Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles". Cada dia se centra en un àmbit: El primer dia viticultura, el segon enologia i ...
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) disposarà, a la fira Alimentaria'24, d’un espai dedicat a la promoció i impuls de la Innovació i l’emprenedoria al sector agroalimentari català, l’espaiinnova.cat.
A través d’aquest espai es vol fomentar la innovació, reconèixer iniciatives innovadores i contribuir a promoure i consolidar empreses emergents del sector agroalimentari. Per a tot això s'han programat diferents activitats, cada dia, com xerrades inspiradores, casos d’èxit, un pitching d’startups... en varis àmbits estratègics del sector agroalimentari: oli oliva, sector lacti, carn, sostenibilitat i ús eficient de l'aigua i l'energia a la IIAA.
INNOVI i el ...
21 març 2024
Aquest any ens unirem a les activitats que es realitzaran al Pavelló Catalonia d'ACCIÓ a l'Alimentaria 2024. Vine a participar el proper 21 de març de 11:30h a 13h i descobreix "La força de la innovació i el canvi estratègic de les empreses alimentàries catalanes en entorn clúster" amb l'experiència de cinc empreses dels clústers alimentaris catalans: Espuña (Innovacc), Vallformosa (Innovi), Masergrup (Food Service), Paulig (Food Retail) i Comexi (Packaging).
PROGRAMA
11:30h Benvinguda i introducció dels 5 clústers catalans (Encarni Avilés, ACCIÓ)
11:35h Casos d’èxit
De la Vinya a la Taula: el model innovador de ...La presentació del projecte VidVolt Fase 2, organitzada pel Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya, s'enmarca en aquesta jornada de presentació d'altre projectes AEIS d'aquest mateix clúster.
La presentació d'aquest projecte tindrà lloc a les 11:15.
Programa de la jornada:
9:30h Benvinguda i explicació convocatòria AEI 2024
9:45h Presentació projectes AEI 2023
Comunitats energètiques
9:45 -9:55 BLOCKBATCE II
9:55 - 10:05 GESTCOM
10:05 - 10:15 SMARTCEL II
10:15 - 10:25 INCOMUNER II
Millora en la gestió de les dades energètiques
10:25 - 10:35 PLATDAT II
Control i optmització dels consums ...
La Wine Innovation Week (WIW) d’INNOVI és una oportunitat única per a conèixer les darreres tendències i novetats al món del vi.
Durant aquests tres dies, empreses de la cadena de valor vitivinícola compartiran les seves experiències i projectes innovadors.
La temàtica a tractar en aquesta tercera edició és Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles. Cada dia se centra en un àmbit diferent: El primer dia viticultura, el segon enologia i el tercer comunicació.
El dia 3 d’abril, el dia centrat ...
25 abril 2024
En el context d'actual sequera, a les zones de secà, els cultius agrícoles es troben exposats a dèficits hídrics substancials que superen amb escreix els nivells observats anteriorment, i suposen una amenaça important per a la sostenibilitat i la productivitat dels cultius a la regió.
La vinya, tot i ser una espècie ben adaptada a l'escassetat d'aigua, requereix un mínim d'aigua per assegurar el creixement vegetatiu i la fotosíntesi indispensable per la producció rendible i de qualitat.
En aquesta jornada diferents experts explicaran què podem fer per enfrontar la manca d'aigua i com podem conèixer l'estat del sol ...
Fira Reus Events
Organitza Ajuntament de Reus, Redessa, Hub FoodTech i Eurecat
Opció de seguir la jornada online (És necessari realitzar la inscripció).
Aquesta convocatòria pretén impulsar una producció agroalimentària més sostenible. Vol donar suport a projectes que contribueixin a l’enfortiment del sector, concretament a empreses que emprenguin projectes de digitalització i sostenibilitat.
Programa de la jornada
11:20 h- Arribada i acreditacions.
11:30 h- Benvinguda.
11:40 h- PERTE AGROALIMENTARI II. Indústria alimentària de Catalunya. A càrrec d’Alberto Palacios, Director de Desarrollo de Negocio d’AVS Consulting.
12:20 h- Línies d’I+D+i per a la ...
Vinseum
Sota el títol ‘Europa sobre el terreny’, el Govern comença el 22 de febrer un cicle de jornades arreu del país que s’allargarà durant tota la primavera i que té l’objectiu d’apropar les opcions de finançament de les institucions europees, les quals contribueixen a definir la Catalunya del present i del futur.
La primera sessió serà el 22 de febrer a les 11:00 h al VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, a Vilafranca del Penedès. En aquesta sessió es tractaran les oportunitats dels fons europeus per al sector vitivinícola. En els pròxims dies ...
Hybrid: Online & Vilafranca del Penedès
No us perdeu l'esdeveniment final del projecte VitiGEOSS, el proper 16 de febrer, orgaqnitzat per Eurecat.
En aquest esdeveniment, els socis del projecte VitiGEOSS proporcionaran una visió general dels serveis integrats a la plataforma, oferint informació sobre prediccions climàtiques, fenologia dels cultius, irrigació, fertilització, malalties, i gestió empresarial i de la sostenibilitat.
També presentaran casos d'èxit sobre com la plataforma pot ser utilitzada pels productors de vi per prendre decisions més informades.
ONLINE
L’entrada en l’estat d’emergència per sequera és imminent. L’evolució de les pluges a Catalunya i la situació en els embassaments de les conques internes empenyen a l’activació del semàfor vermell en les pròximes setmanes, a finals d’aquest mes o l’inici del febrer. L’escenari arribarà acompanyat de més restriccions que afectaran el dia a dia ciutadà.
T'interessa participar del projecte ViWaTec"Tecnologia i estratègies innovadores per a la millora de l’eficiència enl’ús de l’aigua en el sector vitivinícola"?
La finalitat del projecte és promoure solucions tecnològiques i altres estratègies innovadores que permetin millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua en el sector vitivinícola ...
ONLINE
Aquesta jornada, organitzada per ACCIÓ, està dirigida exclusivament a les empreses sòcies dels clústers Food Retail i Innovi.
Corea és un mercat sofisticat que cerca productes innovadors i diferenciats, especialment pel que respecta a noves experiències dietètiques i, particularment, aquelles alineades amb les tendències actuals de consum saludable. A més, és un dels principals països importadors d'alimentació del continent asiàtic.
Amb un poder adquisitiu de la població a l’alça, constitueix un mercat d’oportunitats amb gran potencial per a les empreses catalanes. No obstant això, és un mercat exigent, madur i amb forta competència.
En aquesta sessió descobriràs les particularitats ...
Gran Via de les Corts Catalanes, 612, Barcelona
Es tracta d’una jornada el dimecres 31 de gener sobre l’ús de les dades obertes i compartides per a la realització de models d’ajut a la presa de decisions, dirigida tant al món acadèmic (proveïdors de solucions) com al sector (que identifica les necessitats). La Jornada tindrà lloc a la seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Organitzada per l'Institut de Recerca i Tecnologia de Catalunya.
Eloi Montcada, Clúster Manager d'INNOVI, hi intervindrà en el bloc 3, explicant el projecte Open Digivine, a les 14:45 a la Seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ...
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.