Primera Sessió Interclúster INNOVI-CEEC

El Clúster Vitivinícola Català (INNOVI) i el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) estan desenvolupant un projecte interclúster amb l’objectiu de trobar solucions als reptes energètics en el sector vitivinícola.

La primera sessió ha comptat amb la participació de més de 40 empreses i entitats dels clústers INNOVI i CEEC, amb les responsables de dinamització dels dos clústers per part d’ACCIÓ i amb intervencions de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA).

El projecte consisteix en tres sessions de treball. La primera sessió ha tingut lloc el passat 9 de març de 2016 a Vallformosa amb l’objectiu de detectar noves oportunitats de negoci i analitzar la situació i els reptes d’eficiència energètica en el sector vitivinícola a més d’establir un espai de debat, discussió i networking.

En la segona sessió, les empreses associades al CEEC, es reuniran per buscar possibles solucions als reptes presentats pels cellers; i en la tercera sessió, les empreses del CEEC presentaran les seves propostes a les empreses d’INNOVI.

La primera sessió ha comptat amb la participació de més de 40 empreses i entitats dels clústers CEEC i INNOVI, amb les responsables d’ACCIÓ dels dos clústers i amb intervencions de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA). L’ICAEN va exposar el Real Decret 56/2016 d’eficiència energètica, relatiu a la realització d’auditories energètiques i requeriments dels auditors. La DGQA va parlar del marc legal dels consums energètics i d’aigua en el sector vitivinícola, a més d’exposar una Guia de les Millores Tècniques disponibles en el sector vitivinícola i industrial.

A partir d’aquí, els cellers van exposar els seus reptes i inquietuds en l’àmbit energètic a més de presentar les solucions que ja han dut a terme en els seus cellers. Després es va obrir una ronda de preguntes i comentaris on les empreses d’eficiència energètica per tal d’entendre millor els reptes energètics.

A l’acabar la sessió, es va realitzar una visita tècnica a part del procés productiu de Vallformosa perquè les empreses del clúster d’eficiència energètica veiessin in situ on els cellers normalment consumeixen més energia.

La primera sessió es va finalitzar amb un networking molt interessant banyat amb cava de Vallformosa.

Compartir noticia

About the Author : laura


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X