Presentació dels resultats del projecte SISTEMIO, Sistema de Teledetecció de Míldiu i Oïdi

  • La jornada organitzada per INNOVI ha tingut una bona acollida per part dels professionals de la viticultura
  • El projecte de dos anys de durada ha sigut una prova pilot finançada per la convocatòria dels Grups Operatius del Departament d’Agricultura i el Fons FEADER
  • L’empresa italiana Horta ha sigut l’encarregada de dissenyar l’aplicatiu VITE.NET
  • Els tècnics d’INCAVI i de Servei de Sanitat Vegetal són els que han fet el seguiment dels resultats del projecte

Més d’una cinquantena de viticultors i altres agents del sector vitivinícola han assistit aquest dijous 30 de novembre a la seu de Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia a la jornada de presentació de resultats del projecte SISTEMIO, organitzada per INNOVI.

L’objectiu del projecte SISTEMIO és la reducció de l’aplicació dels productes fitosanitaris a la vinya a través de l’ús d’estacions meteorològiques combinades amb la plataforma online VITE.NET

Primer, Jaume Mestre, tècnic de l’ADV de Sant Llorenç, ha fet una primera explicació del projecte per tal de posar en context als assistents. El projecte, de dos anys de durada, és una prova pilot la qual ha tractat de reduir l’aplicació dels productes fitosanitaris a la vinya. El projecte ha combinat l’ús d’estacions meteorològiques instal·lades estratègicament a les vinyes i una plataforma online (VITE.NET) la qual mesura, segons les dades que rep de l’estació, el risc o no de que la vinya pateixi míldiu i/o oïdi.

Els socis del projecte són l’ADV de Sant Llorenç, l’ADV de Sant Martí, Codorniu, Gramona i INNOVI

A continuació, Vittorio Rossi, de l’empresa HORTA de la Università Cattolica del Sacro Cuore d’Itàlia ha explicat el funcionament i les característiques del sistema online VITE.NET.

Per altra banda, Lluís Giralt, tècnic de l’INCAVI, ha explicat quins són els punts de seguiment del projecte, les característiques de les estacions meteorològiques com per exemple els sensors que tenen, la seva col·locació, els paràmetres que s’han tingut en compte a l’eina, i, de manera genèrica, com es reben les dades i la manera d’interpretar-les.

Finalment, Joan Reyes, tècnic de Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya, ha exposat exemples i dades reals que s’han anat trobant durant la durada del projecte.

Ha exposat, també, les conclusions a les que ha arribat al llarg dels dos anys de durada del projecte. Entre d’altres, opina que el sistema és interactiu i permet introduir dades per part de l’usuari a més de les prediccions que pugui anunciar el software. Considera que l’eina és un instrument efectiu i és bona en la previsió del míldiu tot i que la decisió final sempre depèn del criteri del tècnic.

Per accedir a les presentacions has de ser soci d’INNOVI.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X