PREDIVÍ i HIDROVINYA, coordinats per INNOVI, s’inicien al mes de juliol de 2019

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Ajut a la Cooperació per a la Innovació, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, han atorgat a INNOVI, el Clúster Vitivinícola Català, dos ajuts per tirar endavant nous projectes innovadors que impliquen de forma transversal la millora de la competitivitat de tota la cadena de valor.

Els dos projectes aprovats són el PREDIVÍ i l’HIDROVINYA. Amb un pressupost d’entre 190 i 200mil€ i subvencions d’entre 137 i 150mil€, aquests ajuts estan cofinançats en un 43% pel fons FEADER i en un 57% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya amb càrrec a la partida pressupostària AG06D/770000100/5740/0000 dels seus pressupostos per a l’any 2020 i 2021.

PREDIVÍ: Model de predicció de collita a través del Big Data

Aquest projecte, liderat per COVIDES i amb VITALPE i UNIÓ FRUITS com a participants, es desenvoluparà fins al setembre 2021. eFoodPrint i EURECAT són les entitats que desenvolupen la investigació i la tecnologia. INNOVI realitza la coordinació del projecte.

L’objectiu principal del projecte és facilitar a les organitzacions i actors del sector vitivinícola eines de suport a la decisió per a obtenir anticipadament informació sobre prediccions de collita.

HIDROVINYA: Eina per conèixer l’estat hídric de la vinya a través de les dades meteorològiques i edàfiques

Sota la coordinació d’INNOVI, l’ADV de Sant Llorenç lidera aquest projecte amb l’ADV de Sant Martí, Codorniu, Gramona i Juvé & Camps, i TAMIC i l’INCAVI seran els encarregats de portar la recerca i el desenvolupament tècnic del projecte.

Aquests dos nous projectes se sumen al total de 13 de projectes que actualment INNOVI està gestionant i coordinant per tal que les empreses de la cadena de valor del sector vitivinícola puguin implementar la innovació en el dia a dia de les seves organitzacions incrementant així la seva competitivitat en un mercat global.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X