Oberta la primera convocatòria agROBOfood per projectes de robòtica agroalimentària

El passat 1 de març va quedar oberta a nivell europeu la primera convocatòria per al concurs agROBOfood, que té com a objectiu l’impuls de projectes de robòtica destinats a la implementació de noves tecnologies pel sector agroalimentari.

La convocatòria, liderada per Wageningen Food & Biobased Research, està recolzada pel consorci agROBOfood, format per més de 49 socis de 19 països diferents, entre els quals destaquem la fundació Eurecat, Robotnik Automations, Tecnova, E-Stratos Geosystems i INNOVI. Compta amb el suport de la comunitat Europea de Robòtica assegurant així la creació de sinergies amb iniciatives com EU-Robotics, que garanteix la rendibilitat d’inversions europees en la transformació digital del sector agroalimentari.

En conjunt, el projecte dedicarà més de 16 milions d’euros a connectar el món de la robòtica i l’agricultura, junt amb l’R+D i les empreses del sector, mitjançant la creació d’una xarxa sostenible de centres d’innovació digital per a consolidar l’ecosistema actual. D’aquesta manera, les empreses agroalimentàries i vitivinícoles trobaran un suport sòlid en el camí en la seva digitalització tant a nivell tècnic, com humà i financer.

Dins del marc del projecte, i de manera paral·lela al concurs, també s’organitzaran diferents convocatòries de finançament de projectes dirigits a petites i mitjanes empreses del sector de la robòtica i l’agroalimentació. S’impulsarà la creació d’un Marketplace a nivell europeu on les empreses agroalimentàries trobaran serveis d’alt valor per la implementació de tecnologies robòtiques per a les seves infraestructures i les empreses de robòtica podran oferir les seves tecnologies i serveis.

Amb motiu de la posada en marxa d’aquesta convocatòria, el passat 7 d’abril vam realitzar un webinar informatiu per a totes aquelles empreses interessades en la participació del projecte, en la qual vam explicar als assistents en què consisteix la iniciativa agROBOfood, així com introduir-los en la tipologia de propostes que aquesta convocatòria cerca i els criteris de selecció i puntuació, i que queden també explicades en la pàgina web de l’agROBOfood.Aquesta primera Open Call, que finalitza el proper 31 de maig,  distribuirà 2,65 milions d’euros en projectes d’entre 300k i 500k€.

La iniciativa agROBOfood pretén construir, en definitiva, un ampli ecosistema d’innovació en l’àmbit de la robòtica aplicada al sector agroalimentari, fomentant la transmissió de coneixements, infraestructures i bones pràctiques amb l’objectiu d’aconseguir un augment de la productivitat, competitivitat i sostenibilitat del sector agroalimentari i vitivinícola.

Si voleu rebre més informació sobre aquesta convocatòria, les empreses interessades poden adreçar-se en el següent enllaç on trobaran informació específica per tota la zona d’Ibèria.

Compartir noticia

About the Author : David Arrieta


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X