L’Eina de càlcul de la petjada de carboni de productes vitivinícoles és presentada a la LCM Conference 2015

A la 7th International Conference on Life Cycle Management, celebrada a Burdeos (França) el passat 30 d’agost, 1 i 2 de setembre, es va presentar el model de cicle de vida de l’Eina de càlcul de la petjada de carboni de productes vitivinícoles. L’eina va ser el resultat del projecte ralitzat dins el marc del Clúster INNOVI i que es va realitzar amb la col·laboració de 12 cellers associats i que va comptar amb finançament del MINETUR per a la seva realització.

El póster es va presentar a la secció Fostering the implementation of LCA in the food and beverage sector sota el títol The Catalan Wine Cluster collaborative initiative: a robust and harmonized LCA tool for wine products. La presentació va ser a càrrec d’Elisabeth Amat de Lavola 1981, empresa associada al clúster INNOVI coordinadora del projecte.

Es mostra el póster que es va presentar en el següent enllaç.

La conferència LCM (Life Cycle Management) s’ha posicionat com una de les conferències líders al món en el camp del medi ambient i sostenibilitat econòmica i social. L’única característica de la LCM es desenvolupar solucions pràctiques per a la implementació d’aproximacions al cicle de vida de productes i serveis per a poder prendre decisions estratègiques i operacionals.

La LCM va ser creada per conèixer i prendre decisions sobre ciència, indústria i l’administració.

Els temes clau específics que tracta la LCM són:

  • L’ús de la informació de sostenibilitat de productes en la presa de decisions públiques i privades i dels esforços de comunicació
  • Incorporació de LCM mitjançant enfocaments sectorials per al Desenvolupament Regional
  • Paper dels productes químics i materials per millorar la sostenibilitat dels sistemes de productes
  • Desafiaments en la implementació de LCM en diferents unitats de negoci (I + D, màrqueting, compres) i en tota la cadena de subministrament

Per a més informació sobre la conferència es pot consultar la seva pàgina web: LCM 2015 – http://lcm2015.org

Compartir noticia

About the Author : laura


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X