La Jornada Tècnica anual de Viticultura d’INNOVI es consagra com a cita obligatòria al sector vitivinícola

Les Fires de Maig de Vilafranca es van inaugurar l’11 de maig amb la sisena Jornada Tècnica d’INNOVI sobre viticultura, que amb més de 100 assistents es consagra com a cita anual de referència en matèria d’innovació en viticultura.

Aquesta jornada aquest any s’ha centrat en la Millora de l’eficiència productiva a la vinya i va ser oberta per l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, qui va fer una crida al sector vitivinícola per planificar estratègies i objectius conjunts formant part d’INNOVI.

Pere Regull, Alcalde de Vilafranca “Innovació i unitat és el què ens pot fer sobreviure [al sector vitivinícola]”

L’objectiu d’aquesta jornada, igual que el de les anteriors, és fomentar “el respecte a la terra procurant tenir el màxim de retorn amb el mínim d’agressions”, segons Jaume Mata, President d’INNOVI, “amb un progrés responsable i una racionalitat del tractament de la vinya, la bodega i tot el que se’n deriva paral·lelament”.

Jaume Mata, President d’INNOVI, “l’objectiu és fomentar el respecte a la terra […] amb el mínim d’agressions”

Entre d’altres temes la jornada comptava amb conferències sobre com es pot estalviar producte fitosanitari amb un òptim tractament de la vinya o la prevenció del míldiu i l’oïdi en producció ecològica. També va comptar amb la participació de Alfred Rodríguez Picó, que va parlar dels efectes del canvi climàtic i de com utilitzar la meteorologia per gestionar de forma eficient la vinya.

Per accedir a les presentacions, has de ser soci d’INNOVI.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X