Jornada Tècnica: Agricultura de precisió com a eina vitivinícola

El passat dia 14 de maig es va celebrar a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès la jornada organitzada per INNOVI sobre viticultura de precisió amb el títol “Agricultura de precisió com a eina vitivinícola” dins el marc de les Fires i Festes de Maig de la localitat penedesenca.

A la jornada van assistir 92 persones interessades en conèixer més de prop sistemes i projectes de viticultura de precisió que s’estan duent a terme en diferents zones vitivinícoles.

La jornada va iniciar-se amb la benvinguda del Sr. Pere Escolar, President del clúster INNOVI, que va remarcar la importància de la jornada i el sentit d’aquesta per a que tot el sector del nostre país pugui estar informat de les aplicacions que es realitzen al camp de la viticultura.

Quatre ponents van realitzar la seva exposició, tractant la viticultura de precisió des de diversos enfocaments i aplicacions, donant en conjunt una visió més global dels resultats que es poden obtenir amb aquestes tècniques i les millores per a la vinya.

El torn de precs i preguntes es va obrir amb una taula rodona on es va comptar amb els ponents i amb la col·laboració del Sr. Jordi Vallés de l’ADV Sant Martí-Penedès superior i el Sr. Antonio Puyo de les caves Vilarnau, els quals van exposar els resultats que les seves empreses obtenen mitjançant la viticultura de precisió i les decisions preses en virtut dels resultats obtinguts.

La jornada va finalitzar amb la cloenda realitzada pel Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, acompanyat del Sr. Domènec Vila, Director General d’Indústries Agroalimentàries, i el Sr. Jordi Bort, Director General de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Agrair als patrocinadors de la jornada Rius i Rius i Codorníu, així com a l’Ajuntament de Vilafranca pel seu suport i als ponents, Nou Data i Cafès Novell per la seva col·laboració.

Enllaç a la nota de premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 

Presentacions de la jornada

Sistemes de mesura i control per a l’agricultura
Sr. José María Caballero (TAMIC)

Gestió de la variabilitat en vinya
Sr. Daniel Garcia (Agropixel)

La viticultura de precisión en la viticultura de montaña. El trabajo de Symington Family Estates
Sr. Pedro Leal da Costa (Symington Family Estates)

Gestió eficient de la hidratació de la vinya per la millora de la qualitat
Sr. Joan Girona (IRTA)

Compartir noticia

About the Author : laura


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X