Jornada sobre finançament al sector vitivinícola

El passat 9 de novembre de 2016, INNOVI ha realitzat una Jornada de finançament pel sector vitivinícola. L’objectiu de la jornada ha estat informar sobre les eines i oportunitats de finançament per a les empreses del sector vitivinícola així com facilitar l’impuls de projectes en el sector.

Clara Santamaria, clúster manager d’INNOVI, ha iniciat la sessió fent una breu presentació del clúster i de l’objectiu de la jornada, donant pas a la primera ponent.

Marta Navarro, consultora de finançament internacional i alternatiu d’ACCIÓ, ha parlat sobre Finançament alternatiu: què és i com funciona. Després de comentar les situacions financeres per les que passa una empresa, ha exposat què són els instruments de finançament, diferenciant-los entre capital i deute, i de quins tipus hi ha.

A continuació, Arnau Brasas, Business Development manager de Novicap, plataforma de finançament online, ha explicat els avantatges de treballar amb una empresa fintech (financing + technology) i quines diferències hi ha amb el tracte i serveis dels bancs. Per finalitzar, ha exposat un cas d’èxit de la seva empresa.

Sara Rius, de Rius & Rius Assessors, ha parlat sobre els ajuts a les inversions del sector vitivinícola i ajuts de promoció del vi a tercers països. Ha explicat la legislació vigent que afecta a aquest tipus d’accions i ha explicat les tramitacions necessàries.

Després de la pausa-cafè, Ignasi Papell, Business development manager food industry d’Eurecat, ha presentat el programa +PIME d’ajuts a la competitivitat i innovació amb exemples pràctics a més d’exposar el recolzament que ofereix Eurecat per aquest tipus de convocatòries.

Des de la consultoria MP Consultors, Laura Pujadas, ha explicat el concepte de projecte innovador i ha destacat els aspectes més rellevants a l’hora de demanar un ajut públic per a aquest tipus de projectes. També ha proposat ajuts existents actualment, destacant les bonificacions a la Seguretat social i deduccions fiscals per a projectes de R+D+i,  amb un exemple numèric del finançament que es pot obtenir per un projecte.

Finalment, Eduardo Cotillas, responsable del sector vitivinícola del CDTI, ha presentat els instruments del CDTI per l’R+D+i del sector. Ha fet un repàs pels tipus de finançaments CDTI de projectes d’innovació, pels àmbits d’actuació i la situació geogràfica que engloba, tan nacional com internacional.

Les empreses que han desitjat resoldre els seus dubtes particulars han tingut l’ocasió de tenir una reunió privada amb l’Eduardo Cotillas del CDTI a l’acabar la sessió.

L’anàlisi general de la jornada, tant per part dels ponents com dels assistents, ha sigut molt positiu.

Per accedir a les presentacions, has de ser soci d’INNOVI.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X