INNOVI presenta en una jornada els projectes d’innovació en curs i finalitzats pel clúster el 2018

Els projectes portats a terme pel clúster impliquen la col·laboració de més de 40 empreses i entitats del sector i tenen un pressupost de més de 3 milions d’euros

El passat 4 de desembre, a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès, va tenir lloc una jornada de presentació dels projectes d’innovació en curs i finalitzats el 2018 del Clúster Vitivinícola Català.

La jornada es va dividir en dos blocs. El primer bloc es van presentar els 6 projectes d’innovació que han finalitzat al llarg de 2018 i el segon bloc es van presentar els 12 projectes que estan en curs durant aquest any.

El pressupost global dels 18 projectes presentats a la jornada és de més de 3M€.

Els projectes d’innovació s’emmarquen en uns eixos estratègics impulsats a través de la Comissió de Projectes d’INNOVI. Aquesta comissió ha realitzat una tasca important de reflexió estratègica, definint els eixos estratègics dels projectes a partir de les quals s’estan impulsant projectes ambiciosos i innovadors en el sector, en els àmbits de 1. Canvi climàtic i sostenibilitat, 2. Eficiència productiva i indústria 4.0, 3. Producte, enologia i salut i 4. Mercat i consumidor.

Tots els projectes que es duen a terme des d’INNOVI són de caràcter col·laboratiu i d’una elevada qualitat tècnica, havent rebut en la seva totalitat recolzament de les administracions públiques a nivell europeu, espanyol i català. Més de 40 empreses i entitats de coneixement estan implicades directament en aquests projectes d’innovació, els quals són d’alta qualitat tècnica, i altres 40 empreses i entitats col·laboren sense ser beneficiaris directes, participant a grups de treball i sessions impulsades en el marc dels projectes.

40 empreses i entitats de coneixement estan implicades directament en els projectes.

El total dels projectes tenen un pressupost global de 3,3M€ i estan subvencionats per administracions públiques amb aproximadament 2M€.

Els projectes presentats i els socis dels projectes que van realitzar les ponències són:

  • Grup Operatiu pel desenvolupament sostenible i l’economia circular en el sector vitivinícola. Frederic Clarens, EURECAT
  • Petjada hídrica. Eina informàtica pel càlcul de la petjada hídrica dels cellers. Oihane Esparza, LAVOLA
  • Economia circular dels taps de suro. Implantació d’un sistema de retorn dels taps de suro en el marc de l’economia circular. Oihane Esparza, LAVOLA
  • Projecte LIFE + Ecorkwaste. Reutilització del subproducte del suro per a la filtració d’aigües residuals dels cellers i per a generar gas a través d’una planta de gasificació. Frederic Clarens, EURECAT
  • Bodegues sostenibles 4.0. Anàlisi de la viabilitat de la implementació d’energies renovables en els cellers. Laia Cases, EURECAT
  • Estudi de les tendències i les oportunitats de digitalització del sector alimentari. Clara Santamaria, INNOVI
  • Bodegues intel·ligents. Sistema d’indicadors energètics pel control del consum d’energia en els cellers 4.0. Esther Izquierdo, ARC BCN
  • Cava No FML. Projecte Pilot de Minimització de la fermentació malolàctica no volguda als vins escumosos. Cristina Reguant, URV
  • Projecte Pilot d’Optimització del control de maduració i quantitat de la collita de la vinya. Ferran Vilà, VALLFORMOSA
  • Ecollevat. Desenvolupament de llevats ecològics per a vins i escumosos. Gemma Roca, INCAVI
  • Evolució i traçabilitat dels taps amb tecnologia QR/NFC. Patrícia Jové, ICSURO
  • Corchactivo. Viabilitat de l’aplicació dels subproductes de la indústria surera vitivinícola com a sustrats actius en cobertes vegetals. Patrícia Jové, ICSURO
  • Apperviti. APP per a l’agilització de la gestió del personal de camp vitivinícola. Albert Duaigües, eFOODPRINT
  • Golden Bubbles. Estudi de viabilitat per al desenvolupament d’etiquetes amb adhesiu removible i maquinària de neteja en línia per a la millora del procés d’embotellat de vi. Mireia Andreu, PACKAGING CLUSTER
  • Mejor4viti. Estudi d’oportunitats de millora del procés productiu a través de la indústria 4.0 en el sector vitivinícola. Anna Herrera, THE BE BRAND
  • Innovacions en l’aplicació a celler d’aiguamolls construïts. Rafael, Domínguez, ARLALORA
  • Interclúster amb clúster de l’aigua. Optimització de la gestió de l’aigua al sector vitivinícola. Clara Santamaria, INNOVI
  • Escola de poda d’INNOVI. Roc Gramona, INNOVI

Si voleu més informació sobre els projectes que s’han presentat en aquesta jornada, feu click a més informació o bé poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

Per accedir a les presentacions s’ha de ser soci d’INNOVI.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X