Grups de treball aigua

Innovi posa a l’abast dels socis com gestionar l’aigua de forma més eficient

En el marc del projecte de Interclúster per a la millora de la gestió de l’aigua en el sector vitivinícola que està realitzant INNOVI amb el CWP – Clúster de l’aigua, en les properes setmanes es realitzaran diferents reunions de treball amb els socis dels dos clústers per tal de debatre i ampliar informació sobre aspectes clau en la gestió de l’aigua.

Hi haurà una primera sessió centrada en la reutilització de l’aigua, tant pel que fa a tecnologies i tractaments avançats i el control i monitorització, així com les fonts alternatives, tenint en compte la optimització i gestió dels pous i les oportunitats de millora per al reg.

Amb posterioritat es realitzarà una altra sessió sobre l’optimització del procés de tractament de les aigües residuals tenint en compte els consums energètics i el control i optimització de l’efluent. També es parlarà sobre el tractament dels fangs com a oportunitat de revalorització de compostos d’alt valor afegit, així com la seva gestió i optimització. Un tercer tema que es tractarà serà la petjada hídrica al sector.

Les sessions aniran a càrrec d’experts de CWP (Catalan Water Partnership).

La finalitat del projecte se centra en:

  • Promoure una plataforma de cooperació entre el CWP i INNOVI.
  • Avaluació i estudi dels reptes clau de la gestió de l’aigua al sector vitivinícola a partir de la creació de grups de treball temàtics.
  • Identificació de bones pràctiques de la gestió de l’aigua realitzades en el sector vitivinícola català i de les oportunitats d’optimització existents, en base a la identificació de les solucions innovadores per a la gestió de l’aigua.
  • Desenvolupar una guia de bones pràctiques de la gestió de l’aigua en el sector vitivinícola.
  • Identificar i preparar propostes de projectes innovadors per a l’optimització de la gestió de l’aigua al sector vitivinícola.

El projecte està finançat per ACCIÓ a través de la convocatòria d’ajuts per Iniciatives de Reforç a la Competitivitat.

Compartir noticia

About the Author : Xenia Porcel


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X