INNOVI participa en un projecte europeu per a la implementació efectiva de la robòtica en el sector de l’agroalimentació

En un projecte de 16 milions d’euros de pressupost i 38 socis d’arreu d’Europa, s’està treballant un ecosistema europeu per a l’adopció efectiva de la robòtica en el sector agroalimentari. Janneke de Kramer, coordinadora del projecte, contempla la possibilitat de que empreses d’arreu d’Europa donin suport a la innovació, a través de la xarxa de centres d’innovació digital ja que es poden traspassar les fronteres i combinar les forces a nivell europeu.

AgROBOfood demostrarà i accelerarà la nova tecnologia robòtica perquè el sector agroalimentari europeu sigui més eficient i competitiu.”

Janneke de Kramer, coordinadora del projecte.

Els reptes als quals s’enfronten els agricultors són immensos, tenint en compte que se’ls demana que produeixin més i millor utilitzant menys recursos, reduint la seva petjada ambiental i, a més, compleixin les demandes evolutives dels consumidors.

AgroBOfood té com a objectiu maximitzar el retorn de la inversió de la UE en robòtica agroalimentària i fer avançar Europa per convertir-se en l’avantguarda en proporcionar els productes agrícoles segurs i adequats d’una manera sostenible.

Es faran uns experiments inicials a 7 regions diferents d’Europa que treballaran innovacions en robòtica en productes agroalimentaris d’una manera que garanteixi l’aplicabilitat a la resta d’Europa.

Per exemple, es pretén construir una prova pilot d’un robot que funcioni en un congelador, amb l’objectiu de protegir a les persones que han de treballar en temperatures sota zero. També es buscarà l’opció de collit diferents tipus de fruita de manera automàtica.

La prova pilot que conduirà INNOVI juntament amb EURECAT, serà la de construir un dron per a monitoritzar les vinyes.

Mitjançant la seva estructura inclusiva i els seus objectius ambiciosos, agROBOfood pretén unir tot l’ecosistema europeu; connectar els punts d’una manera que asseguri l’adopció efectiva de tecnologies robòtiques en el sector agroalimentari europeu.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X