Innovi impulsa nous projectes d’innovació

A finals de 2015, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme va publicar els ajuts concedits als projectes presentats a la Convocatòria d’Agrupacions Empresarials Innovadores 2015. A INNOVI se li van aprovar 5 dels 6 projectes presentats a la convocatòria, amb un total de subvenció de 92.823€.

Els projectes d’innovació aprovats que estem duent a terme durant el 2015 i 2016 són:

  • BUBBLESENS: Detecció de CO2 per al control de la pressió en el procés d’elaboració de vins espumosos. Amb IRIS, NIT, SECPhO i INNOVI.
  • DISTRIBUCIÓ DE COMPONENTS: Eliminació dels residus provocats pels components dels cellers establint un sistema de contenidors retornables per a generar un estalvi i una millora mediambiental a nivell sectorial. INNOVI.
  • PETJADA CO2 ORGANITZACIÓ: Eina per a la sistematització del càlcul, reporting i posicionament de la Petjada de Carboni d’organitzacions vitivinícoles. Amb Lavola, TAMIC i INNOVI.
  • ESTABILITAT DEL VI: Estudi per a la detecció de necessitats i identificació de millores potencials en l’estabilitat del vi. Amb la Fundació URV i INNOVI.
  • ACV AMPOLLES DE CAVA: Anàlisi del Cicle de Vida comparatiu i complet entre diferents escenaris de fi de vida per als envasos de cava a Espanya. Amb Lavola i INNOVI.

Els projectes responen a necessitats identificades entre els socis del clúster del sector vitivinícola. Fins al moment, hi participen els següents associats: Juvé & Camps, Albet i Noya, Codorniu, Freixenet, Bodegues Torres, Bodegues Sumarroca, Vallformosa, Caves Gramona, Gràficas Varias, Roqueta Origen, Vilarnau, l’Institut Català del Suro, Rius & Rius, Parés Baltà, Recaredo, Covides, Vintacap, Castillo de Perelada, Avgvstvs Forvm i Celler Josep Piñol.

Està clar que la innovació en el món vitivinícola és un camí que no s’acaba mai i INNOVI sempre està a la disposició de les empreses de tota la cadena de valor del sector per a ajudar en la innovació i la recerca per a la millora del món vitivinícola. La tansversalitat d’INNOVI queda patent en els diferents tipus d’associats que tenim i en els projectes que duem a terme.

Compartir noticia

About the Author : laura


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X