INNOVI i 4 clústers alimentaris treballaran una plataforma digital de co-creació i innovació

Els clústers alimentaris participants són INNOVI, Foodservice Clúster, Food n’Nutrition Clúster, Catalonia Gourmet i Packaging Clúster que treballaran la plataforma dinamitzada per DIME network. És un projecte aprovat per la convocatòria d’Iniciatives de Reforç a la Competitivitat finançat per ACCIÓ.

La necessitat de co-crear i innovar és una realitat cada vegada més present que ens permet créixer i aplicar el nostre coneixement de manera col·laborativa sumant entre els diferents clústers. Per això es llançarà la nostra pròpia plataforma digital de co-creació i innovació oberta.

L’objectiu és co-crear els reptes dels diferents clústers i el sector generant projectes implementables entre els diferents actors que formen part de la cadena de valor: associats, col·laboradors o fins i tot clients o start-ups. La plataforma permetrà resoldre els reptes en equips formats pels diferents actors comentats usant metodologies de co-creació permetent així obtenir els millors resultats.

Aquesta plataforma anirà acompanyada d’una dinamització constant dels reptes proposats i els usuaris de la plataforma virtual de co-creació i innovació oberta. La dinamització serà realitzada per experts en co-creació i treball col·laboratiu.

Els objectius del projecte són:

 • Definir les línies estratègiques dels principals reptes a solucionar del sector.
 • Potenciació del sector alimentació a nivell nacional i internacional.
 • Creació de noves oportunitats i col·laboracions interclústers.
 • Millora de la competitivitat de les empreses del sector alimentari català mitjançant la generació de projectes implementables entre les diferents empreses membres dels clústers participants.
 • Captació d’innovació externa als clústers gràcies a la col·laboració amb l’ecosistema innovador i emprenedor català.

Col·laboració per a augmentar la generació de negoci

Aquest ecosistema d’innovació combina el millor de cada clúster participant en aquest projecte a través del foment de la co-society.

Els beneficis de col·laborar en aquesta plataforma són, entre d’altres:

 • Foment de l’esperit col·laboratiu.
 • Identificació i alineació dels interessos dels diferents socis.
 • Contacte directe amb totes les empreses del sector alimentari català amb oportunitats de networking i generació de projectes comuns.
 • Possibilitat d’identificar perfils d’interès comercial entre tots els socis.
 • Identificació de les principals inquietuds dels socis per a trobar sinergies i propostes de resolucions implementables d’aquestes.
 • Resolució de reptes propis i comuns aconseguint així evolucionar i fer créixer els projectes del sector.
 • Fomentar la participació dels socis en les activitats proposades pels clústers.
 • Difusió dels casos d’èxits generats per als socis dels clústers participants.
 • Major agilitat en la definició i llançament dels projectes, reduint el temps d’implementació dels resultats.
 • Ús i aprenentatge de noves metodologies.

El gener de 2019 comença el procés de co-creació amb les definicions dels objectius del projecte amb els Clúster Managers i, el 28 de gener, tindrà lloc una sessió exclusiva per dos o tres socis per clúster per a treballar el procés de co-creació.

Al febrer és la fase del desenvolupament de la plataforma, fins al març que es farà la presentació pública de llançament de la plataforma davant dels socis dels diferents clústers. A partir de llavors i durant tot el 2019, els socis dels clústers alimentaris tindran accés a aquesta plataforma dinamitzada per l’empresa DIME Network.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X