La indústria 4.0 i la sostenibilitat són reptes que INNOVI està treballant en quatre projectes d’innovació

Aquests projectes han estat aprovats a la convocatòria pública d’ajuts pel desenvolupament de projectes de clústers i rebran finançament del Ministeri d’Indústria.

INNOVI ha aconseguit l’aprovació del 100% dels projectes que ha presentat en aquesta convocatòria, quatre a títol propi i un cinquè en nom del Clúster de l’Energia (CEEC). El pressupost d’aquests projectes és d’un total de més de 300.000€ amb una subvenció de més de 160.000€.

Aquests nous projectes d’innovació estan relacionats amb la indústria 4.0, la gestió del personal, la sostenibilitat i l’eficiència energètica:

 

  • APPERVITI – APP per a l’agilització de la gestió del personal de camp vitivinícola

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un servei (app-servidor) per a la gestió de personal de finques agrícoles, en especial atenció en agilitzar el procés en la identificació dels treballadors que desenvolupen la seva activitat en la finca, assegurant el màxim rigor en l’esmentada identificació. El problema que soluciona el servei és facilitar als responsables tècnics i als responsables de finca d’empreses vitícoles la identificació de cada un dels operaris contractats per a la realització de tasques específiques de camp.

Els socis del projecte són INNOVI, Juvé & Camps, Adecco, eFoodPrint i Eurecat.

 

  • CORCHACTIVO – Viabilitat de l’aplicació dels subproductes de la indústria surera vitivinícola com a sostrats actius en cobertes vegetals

Aquest projecte pretén estudiar la idoneïtat d’una coberta verda fabricada amb subproductes del suro generats durant la fabricació dels taps de suro i/o en el procés de vinificació.

L’activitat que es planteja en aquest projecte consisteix en la demostració de l’ús del suro com a sostrat i/o suport de cobertes verdes. En el cas de les cobertes verdes, a l’igual que en el cas dels aiguamolls, el suro es pot aplicar com a sostrat i permetre la descontaminació de les aigües residuals dels edificis, així com millorar la seva eficiència energètica gràcies a les seves propietats aïllants del material.

Los socis d’aquest estudi de viabilitat són INNOVI, Espelt Viticultors, Laboratoris Borrell, Eurecat i l’Institut Català del Suro.

 

  • GOLDEN BUBBLES – Estudi de viabilitat per al desenvolupament d’etiquetes amb adhesiu removoble i maquinària de neteja en línia per a la millora del procés d’embotellament del vi

L’objectiu principal d’aquest projecte és reduir significativament les ampolles que es llencen per errors d’etiquetatge en la línia de producció.

Per aquest motiu, s’està treballant un adhesiu que durant els següents minuts després de la seva aplicació es pugui dissoldre amb facilitat i es pugui reutilitzar l’ampolla per a tornar a ser etiquetada; i, per una altra banda, s’està treballant en el disseny d’una màquina que identifiqui les ampolles mal etiquetades, desenganxi l’etiqueta de l’ampolla deixant-la totalment neta i tornar-la a l’inici de la secció d’etiquetatge.

El projecte està format per dues AEI’s, INNOVI i Packaging Clúster, i tres empreses de diferents esglaons de la cadena de valor del sector vitivinícola: una empresa elaboradora de cava (Codorniu), una empresa fabricant de maquinària per a la indústria vitivinícola (Construcciones Mecánicas Forns) i una empresa d’impressió d’etiquetes per al sector vitivinícola (Gráficas Varias). En aquest projecte també participaran com a col·laboradors Lubrizol, important empresa desenvolupadora d’adhesius, i Lecta-Torraspapel, principal fabricant i distribuïdor de paper especial per a etiquetes i envasos flexibles..

 

  • MEJOR4VITI – Estudi d’oportunitats de millora del procés productiu a través de la indústria 4.0 en el sector vitivinícola

L’objectiu principal del projecte és detectar les oportunitats de millora i l’aplicabilitat de les tecnologies de la indústria 4.0 al sector vitivinícola.

D’aquesta manera, l’estudi pretén identificar problemes, avaluar oportunitats i aportar solucions utilitzant la tecnologia de la indústria 4.0 en tots els camps relacionats en la indústria vitivinícola com els processos productius, els de gestió, la cadena de valor, la presa de decisions escurçant temps, integració de sistemes, logística, etc.

Els socis del projecte són INNOVI, the Be Brand i Eurecat.

 

  • Bodegues Intel·ligents 4.0 – Desenvolupament de l’eina de gestió energètica intel·ligent per a la indústria vitivinícola

L’objectiu del projecte és el desenvolupament complet de l’eina que permetrà a les empreses del sector vitivinícola tenir un coneixement de l’estat energètic de la seva empresa en comparació amb altres empreses del sector de característiques similars, sempre des de l’anonimat de les dades.

Els socis del projecte són INNOVI, el Clúster de l’Energia (CEEC), ARCBCN i Eurecat, i comptarà amb la participació dels cellers socis d’INNOVI.

La convocatòria d’ajuts a Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs) del Ministeri d’Indústria (Mincotur) és una convocatòria pública anual que té com a objectiu donar suport a les estratègies d’innovació i competitivitat empresarial desenvolupades per part de les AEIs (clústers), reconegudes com a tals per part del Ministeri.

 

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X