Gestió Integral de l’Aigua en el Sector Vitivinícola: Reptes i Oportunitats

El passat 24 d’octubre va celebrar-se a Vilafranca del Penedès la sessió interclúster “Gestió Integral de l’Aigua en el Sector Vitivinícola: Reptes i Oportunitats” amb més d’una vuitantena d’inscrits del sector vitivinícola i del sector de l’aigua.

L’acte, organitzat pel CWP i INNOVI, tenia com a objectiu posar en comú els reptes clau vinculats a la gestió de l’aigua en el sector vitivinícola i identificar les prioritats dels cellers respecte al vector aigua. La jornada s’inicia amb l’exposició del cas d’èxit de Vallformosa la qual exposa les mesures per aconseguir la reducció del consum d’aigua per ampolla de 3,1 a 1,3 litres. Així mateix, per tal de donar a conèixer les principals experiències i àrees de treball entorn a aquesta temàtica, es van realitzar tres grans blocs de presentacions vinculats a:

  1. Abastament i Reg amb la participació d’ADASA, GEOSERVEI, IRTA, REGABER
  2. Tractament d’aigües residuals a càrrec de ACO, CREATECH360, LABORATORI Dr. Borrell, LaGota i REMOSA.
  3. Projectes Innovació on es van presentar els projectes: LIFE ECORWASTE (UPC, Typsa, INNOVI), POLIFAVI (EURECAT CTM, CWP) i Petjada hídrica (LAVOLA, INNOVI i CWP).

Aquesta sessió s’emmarca en la col·laboració interclúster entre el CWP i INNOVI que té prevista l’organització de grups de treball al llarg del proper any i la realització de diagnòstics gratuïts de la gestió integral de l’aigua a les entitats del sector vitivinícola per tal de facilitar solucions a les principals problemàtiques i reptes de les empreses d’INNOVI, com impulsar projectes cooperatius d’R+D i d’innovació entre ambdues organitzacions.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X