Finalitzat el projecte GOLDEN BUBBLES d’etiquetes removibles al sector vitivinícola

Finalitzat el projecte AEI, Golden Bubbles, un projecte Intercluster amb el clúster INNOVI (vi) i el Cluster del Packaging. En aquest estudi s’han vist involucrades diferents empreses del dos clústers. Com empreses beneficiàries han estat Codorniu, Construcciones Mecanicas Frons per part del clúster del vi i Gráficas Varias per part del clúster del Packaging. Com empreses col·laboradores han participat, Lubrizol i Lecta.

L’objectiu del projecte tenia dos besants, una era desenvolupar unes etiquetes amb un adhesiu removible i per altra banda el disseny d’una maquinària de neteja automàtica i en la línia de producció per tal de millorar el procés d’embotellat del vi.

Aquest procés tecnològic desenvolupat, pretén detectar imperfeccions de l’ampolla en línia a partir d’un sistema d’escàner fotogràfic de les etiquetes de les ampolles. Les ampolles que quedin mal etiquetades seran desviades cap a una línia que les netejarà i les posarà de nou a l’inici del circuit de l’etiquetat. D’aquesta manera, es reduiran minves productives que, en aquest cas, Codorniu té en el seu sistema d’envasat ja que s’optimitza la producció.

Aquest projecte, resolt la problemàtica que tenen les empreses elaboradores del sector en l’etiquetat de les ampolles de vi i espumosos. Fins ara, s’utilitzava una tecnologia d’adhesiu que dificultava la separació de l’etiqueta de l’ampolla. Amb aquest projecte, es dona solució al problema de l’etiquetat que es troben les empreses embotelladores del sector.

L’objectiu d’aquest tipus de projectes és poder dur a terme innovacions als sectors representats de les AEI, i compartir la informació i la resolució del projecte i extrapolar-lo a totes les empreses del sector que estiguin interessades en aplicar la nova tecnologia desenvolupada.

 El Clúster del Packaging té com a objectiu principal ajudar a la millora competitiva de les empreses que l’integren, per tal de generar més i millors negocis per a les companyies i entitats del món de l’envàs i l’embalatge.

INNOVI és el clúster vitivinícola català, la missió del qual és promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola per afrontar favorablement la globalització a través de la innovació.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X