Estudi de l’evolució i traçabilitat de taps de suro amb tecnologia QR/NFC

Projecte que ha rebut finançament del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat (MINECO) dins el programa de recolzament a les AEI per contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria espanyola.

El projecte consisteix en avaluar el comportament de diferents tipus de taps de suro respecte a diferents variables (permeabilitat, resposta mecànica, anàlisi sensorial i químic) que condicionen l’evolució dels vins tranquils, així com la introducció de la tecnologia de comunicació sense fils QR (Quick Response Code) i NFC (Near Field Communication) en la seva traçabilitat.

La previsió de la funcionalitat dels taps al llarg de temps es tindrà en compte analitzant taps “envellits” artificialment i comparant-lo amb mostres “reals” o sense tractament.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Determinar el comportament dels diferents tipus de tapaments considerant la permeabilitat, l’anàlisi sensorial i la resposta mecànica.
  • Determinar si les propietats mecàniques dels taps/tancaments s’han vist afectades després d’uns anys d’embotellat.
  • Obtenir un sistema de traçabilitat per als taps de suro que permeti obtenir determinada informació del tap i de l’ampolla per al celler i per al consumidor final.
INNOVI

INNOVI

Soci

Institut Català del Suro

Institut Català del Suro

Soci

J. Vigas

J. Vigas

Soci

Perelada

Perelada

Soci

MINECO

MINECO

Cofinançament

AEI

AEI

Cofinançament

Fons Feder

Fons Feder

Cofinançament

X