Estudi de l’evolució i traçabilitat de taps de suro amb tecnologia QR/NFC

Projecte que ha rebut finançament del Ministeri d’Economía, Indústria i Competitivitat (MINECO) dins el programa de recolçament a les AEI per contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria espanyola.

El projecte consisteix en avaluar el comportament de diferents tipus de taps de suro respecte a diferents variables (permeabilitat, resposta mecànica, anàlisi sensorial i químic) que condicionen l’evolució dels vins tranquils, així com la introducció de la tecnologia de comunicació sense fils QR (Quick Response Code) i NFC (Near Field Communication) en la seva traçabilitat.

La previsió de la funcionalitat dels taps al llarg de temps es tindrà en compte analitzant taps “envellits” artificialment i comparant-lo amb mostres “reals” o sense tractament.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Determinar el comportament dels diferents tipus de tapaments considerant la permeabilitat, l’anàlisi sensorial i la resposta mecànica.
  • Determinar si les propietats mecàniques dels taps/tancaments s’han vist afectades després d’uns anys d’embotellat.
  • Obtenir un sistema de traçabilitat per als taps de suro que permeti obtenir determinada informació del tap i de l’ampolla per al celler i per al consumidor final.
INNOVI

INNOVI

Soci

Institut Català del Suro

Institut Català del Suro

Soci

J. Vigas

J. Vigas

Soci

Perelada

Perelada

Soci

Ministeri d'Industria, Energia i Turisme

Ministeri d'Industria, Energia i Turisme

Cofinançament

AEI

AEI

Cofinançament

Fons Feder

Fons Feder

Cofinançament

X