OBSERVATORI INTEL·LIGENT

hub b30. Brunchs d'innovació

Aquest esdeveniment ha vençut
Trobades que donen a conèixer les tecnologies més disruptives i com impacten al teixit empresarial i social. Dedicades a línies d’innovació en camps específics que permeten conèixer de primera mà les tendències es configuren en aquell terreny, així com els experts que les protagonitzen. Dirigides a petites i mitjanes empreses que vulguin innovar de la mà dels agents de recerca del territori. Els canvis d’estil de vida han provocat una major demanda de productes frescos i semielaborats amb temps de conservació més llargs. Des de fa dècades, les tecnologies basades en atmosfera protectora vénen emprant-se per envasar i allargar la vida útil de nombrosos aliments frescos i mínimament processats. Entre aquestes tecnologies s’inclouen tant l’envasat al buit, que consisteix en l’eliminació de l’aire contingut a l’interior de l’envàs, com l’envasat en atmosfera modificada, consistent en l’eliminació de l’aire de l’interior de l’envàs seguida de la injecció d’un gas o barreja de gasos adequada per a la conservació de l’aliment. En aquest context d’innovacions també prenen gradual rellevància els envasos actius, sistemes aliment/envàs/entorn que actuen coordinadament per mantenir -o fins i tot millorar- la salubritat, les propietats organolèptiques i qualitat de l’aliment envasat mitjançant la incorporació al sistema d’un agent actiu, usualment antimicrobià o antioxidant. Una de les tendències més interessants en aquest camp és l’anomenat packaging intel·ligent, quan el propi envàs ens parla de la qualitat del producte, incloent indicacions informatives sobre possibles pertorbacions, alteracions en la cadena de fred, o correspondència amb la temperatura òptima de consum. Però l’envàs alimentari no només és garant de la seguretat alimentària. També resulta clau que faciliti l’emmagatzematge i la distribució (idoni per a magatzems logístics o, per exemple, a l’e-commerce) i que sigui mediambientalment sostenible. Aquesta sessió aportarà debat i exemples de pràctiques innovadores de la mà d’empreses, centres tecnològics, grups de recerca, consorcis i entitats que treballen en aquest camp. Els participants a la trobada intercanviaran experiències i avenços de packaging intel·ligent i debatran sobre tendències tècniques i socials en aquest terreny, adquirint perspectiva i contactes experts per aportar solucions als actuals reptes socials. Els assistents també compartiran un dinar a peu dret, i obtindran un informe de vigilància tecnològica sobre packaging elaborat a la UAB.

Aquest esdeveniment ha vençut

Data i hora


Afegir al calendari 2018-06-2206:53 2018-06-2206:53 Europe/Madrid hub b30. Brunchs d'innovació Espanya

Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies