INNOVI consolida el seu creixement durant el 2016 amb activitats i projectes innovadors pel sector vitivinícola

L’Assemblea General Ordinària 2017 del Clúster Vitivinícola Català, INNOVI, s’ha celebrat al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès amb una bona assistència de gran part dels socis. A més, Jaume Mata, de Gramona, relleva a Pere Escolar, de Codorniu, com a President de l’associació.

A l’Assemblea s’ha donat la benvinguda a 8 socis nous que han entrat al llarg de 2016. INNOVI va fundar-se l’any 2009 amb 16 socis, i en aquest moments ja en té 53. Manté la seva voluntat de promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació. Pere Escolar, tot just abans de començar l’Assemblea, comentava que en aquests dos anys el clúster ha crescut en nombre d’associats i s’ha fet més transversal.

De cara al 2016-2019 s’han marcat les següents línies estratègiques:

  1. Estratègia sectorial enfocada a la R+D+i
  2. Eficiència productiva i logística
  3. Sostenibilitat
  4. Modernització estratègies empresarials i capacitació
  5. Desenvolupament de mercat i de consumidor final

INNOVI sempre treballa en diferents projectes que són d’interès per les empreses, buscant el benefici comú del sector.

Durant el 2016 s’ha treballat en 14 projectes, 8 dels quals ja estan tancats i 6 segueixen en curs. A més, s’ha presentat la sol·licitud de 8 projectes més per a rebre subvencions públiques.

A desembre de 2016, el 75% dels socis de Innovi eren empreses, el 13% universitat i centres tecnològics, un 8% administració i un 4% associacions. Per tipologia de les empreses, un 47% són cellers, el 25% proveïdors, el 18% serveis auxiliars i un 10% consultoria i assessoria. Per tamany, més del 80% de les empreses són PIMES.

Share this Post!

About the Author : Mònica Monera


0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.

.

X