Èxit en la jornada tècnica de les Fires de Maig organitzada per INNOVI

  • Van assistir un centenar de persones a veure els cinc ponents de renom en el món de la viticultura.

Com cada any, aprofitant el marc de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, INNOVI organitza una jornada tècnica. Aquest any 2016 el títol de la jornada era Reptes de la viticultura de qualitat: l’empelt i el reempelt.

Salvador Puig, Director General d’INCAVI va obrir el congrés acompanyat del Vicepresident d’INNOVI Jaume Gramona, qui va fer la moderació de la taula rodona que va tenir lloc després de les ponències.

El professor de fruticultura i viticultura de la Universitat Pública de Navarra, Bernardo Royo, va exposar les actuacions preventives que s’han de dur a terme per a que els ceps deixin de perdre esperança de vida.

Marc Birebent, propietari de WorldWineVineyards i consultor vitivinícola francès, va marcar la importància de l’empeltat als ceps.

El tècnic de la secció de viticultura de l’INCAVI, Lluís Giralt, qui també és enginyer tècnic agrícola i està llicenciat en enologia, va explicar les tècniques de l’empelt al camp.

François Dal, consultor en viticultura, va parlar del control qualitatiu i l’exigència en la gestió de l’empelt.

Georg Meissner, professor i investigador de la Universitat de Geisenheim i director del departament de cellers, agricultura, investigació i ensenyament en el WeingutAloisLageder a Südtirol, Itàlia va titular la seva ponència “De l’individualitat vers l’organisme agrícola, resultats de recerca en Biodinàmica. Reflexió sobre l’aparició de la fil·loxera i de l’esca”

Per finalitzar, Jaume Gramona va moderar la taula rodona amb els cinc ponents i les preguntes del públic el qual es va mostrar molt interessat i actiu.

La valoració de la jornada va anar a càrrec del President d’INNOVI, Pere Escolar, i la cloenda de la jornada, a càrrec del Tinent d’Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort.

Share this Post!

About the Author : Mònica Monera


0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.

.

X