Els socis d’INNOVI contribueixen a la lluita contra el Covid-19

En el context de la pandèmia del coronavirus, els socis d’INNOVI estan participant i impulsant iniciatives les quals n’hem fet un recull per ordre alfabètic. Com veureu n’hi ha de tot tipus, des de la fabricació de mascaretes i pantalles, passant per la donació de diners i materials d’un sol ús.

Iniciatives com aquestes aporten valor a les organitzacions que les tiren endavant i des d’INNOVI en volem fer-ne ressò per augmentar el seu abast.

AJUNTAMENT VILAFRANCA

Entre les iniciatives de l’Ajuntament de Vilafranca hi ha moltes activitats pels nens i joves i també, des del departament de promoció econòmica per tal d’incentivar l’economia local i altres accions solidàries, com per exemple:

EURECAT

Eurecat ha creat un apartat a la seva pàgina web amb totes les accions de suport que està duent a terme:

Aquí tenia l’enllaç al Youtube d’Eurecat

FAMÍLIA TORRES

Família Torres s’uneix a la comunitat de “makers” del Penedès i utilitza les seves impressores 3D per fabricar exclusivament material per al personal sanitari dedicat a la lluita contra el Coronavirus. El celler familiar col·labora així amb una iniciativa ciutadana organitzada a través de Telegram, sota el nom CV19_FAB_Vilafranca, que també aglutina a altres empreses i institucions de la comarca amb tecnologia 3D i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i de la policia local per a la distribució de les peces fabricades. 

FREIXENET

Per la seva banda, Freixenet està treballant en diferents iniciatives com aquestes:

IRTA

L’IRTA com a institució, va cedir EPIs des dels primers dies de la pandèmia i també, està desenvolupant una interessant tasca de recerca respecte del COVID-19.

LAVOLA

Des d’Anthesis Lavola estan coordinant i organitzant diferents webinars específics de la situació que provoca el COVID-19 als seus clients i també participen en l’elaboració de pantalles protectores:

LLIGATS METÀL·LICS SÀBAT

També col·labora en la iniciativa dels “makers” Penedès, fabricant més de 522 màscares de protecció pels col·lectius sanitaris i sociosanitaris del país.

RECAREDO

Per la seva banda, Recaredo està aportant les següents solucions:

  • Recaredo va posar a disposició de l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia part de la seva flota de tractors per desinfectar zones comunitàries al poble. Alguns treballadors de Recaredo hi van participar de manera voluntària en el procés de desinfecció.
  • L’equip i la família Recaredo ha donat un lot de tres vins RECAREDO d’enoteca valorat en 700€ per una de les majors subhastes solidàries del sector del vi organitzada per Coalla Gourmet. La recaptació íntegra d’aquesta subhasta benèfica anirà en favor de l’Hospital de Campaña Recinto Ferial Luis Adaro (Gijón) i de la Fundación Cris contra el Cáncer (Madrid).
  • Recaredo s’ha sumat a la iniciativa Enoturisme per a Sanitaris, que donarà accés de manera altruista als serveis d’enoturisme de RECAREDO als professionals sanitaris que estan al capdavant de la gestió diària contra el coronavirus.

SUMARROCA

Davant l’estat d’emergència i la situació de confinament de la població, Bodegues Sumarroca vol fer arribar vi, cava i aliments de primera necessitat a domicili a través de la web online http://www.clubsumarroca.com/shop

UNIÓ FRUITS

UPC

Diversos grups i centres de recerca de la UPC treballen en projectes sobre gestió de grans volums de dades i modelització matemàtica per avançar en la investigació en l’emergència sanitària causada per l’epidèmia del COVID-19: 

  • Un model matemàtic per fer un seguiment de l’epidèmia.
  • La plataforma GoData que dona suport a l’OMS.
  • Un model per estimar el nombre real de casos de COVID-19 per cada comunitat autònoma.

A més, un equip d’investigadors de la UPC col·labora amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en l’assessorament sobre els requeriments tècnics que es necessiten per fabricar mascaretes sanitàries reutilitzables i segures, i la manera més ràpida i efectiva de fer-ho per fer front al COVID-19.

També ha posat en marxa una plataforma virtual per atendre les demandes de tecnologia pel COVID-19.

URV

A continuació, un resum de les aportacions que ha fet la Universitat Rovira i Virgili a favor de la lluita contra el Covid-19:

#JOEMCORONO

Hi ha diverses empreses sòcies d’INNOVI que estan participant en el moviment #JoEmCorono impulsat pels Drs. Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà que tenen com a objectiu treballar per trobar una vacuna i fàrmacs efectius contra el virus:

  • Vallformosa: destina el 100% dels beneficis de les vendes online.
  • La Vinyeta: destina el 10% de les vendes dels seus productes que fan a través de la seva pàgina web.
  • Innova Experts.
Share this Post!

About the Author : David Arrieta


0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.

.

X