Els 29 clústers catalans treballen projectes específics per fer front a la situació provocada per la Covid-19

  • Els clústers catalans estan treballant en iniciatives concretes en els àmbits de la producció de material sanitari, la ciberseguretat i el teletreball, l’educació a casa, la salut mental en el context de confinament i l’alimentació
  • La consellera d’Empresa i Coneixement ha mantingut una reunió de treball amb representants dels 29 clústers catalans, que agrupen més de 2.600 empreses i entitats i representen el 30% del PIB de Catalunya
  • Per Chacón, “en moments d’alta complexitat com l’actual cal una acció conjunta, diversa i basada en el canvi estratègic: aquest és el model sobre el qual es fonamenten els clústers”

Els 29 clústers catalans estan treballant iniciatives concretes per fer front a l’emergència provocada per la Covid-19 en àmbits com producció de material sanitari, la ciberseguretat i el teletreball, l’educació a casa, la salut mental en el context de confinament i l’alimentació. Es tracta dels clústers que formen part del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- que agrupen més de 2.600 empreses i entitats (com universitats i centres tecnològics) i representen el 30% del PIB de Catalunya.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut una reunió de treball amb els presidents dels 29 clústers catalans per analitzar l’afectació sectorial de la situació d’emergència provocada per la Covid-19. La trobada forma part de les reunions periòdiques que manté ACCIÓ amb els directius dels clústers catalans per fer seguiment de la situació d’emergència provocada pel coronavirus.

Per la consellera d’Empresa i Coneixement, “els clústers són una eina clau en situacions de crisi, i ara també ho són amb l’emergència de la Covid-19”. “En moments d’alta complexitat com l’actual cal una acció conjunta, diversa i basada en el canvi estratègic: aquest és el model en el qual es fonamenten els clústers”, assegura. Segons Chacón, “ara es manifesta més que mai aquesta necessitat de canvi, de sumar esforços entre multinacionals, pimes, startups, universitats i centres tecnològics per cooperar en projectes transformadors”. En aquest sentit, “els clústers són un entorn determinant per aconseguir-ho”, subratlla.

Els clústers són una eina clau en situacions de crisi, i ara també ho són amb l’emergència de la Covid-19”.

Àngels Chacon, Consellera d’Empresa i Coneixement

INNOVI, per la seva banda, està organitzant webinars formatius sobre temàtiques d’interès específiques per les empreses de la cadena de valor del sector vitivinícola com, per exemple: el teletreball, la comercialització online de vins, etc.

Per a més informació consulta la nostra agenda.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X