El curs d’Empelts que ha organitzat l’Escola de Poda d’INNOVI s’omple de gom a gom

El passat 5 d’abril va iniciar-se el curs d’empelts que serà de 3 dies espaiats en el temps. Les properes dates seran el 24 de maig, amb pràctiques per a treballar altres tipus d’empelts, i el 12 de juliol, per veure la seva evolució.

Pel què fa a l’alumnat, es van omplir les 20 places que s’havien obert pel curs amb viticultors de renom de la zona. El 75% dels alumnes venien d’empreses sòcies d’INNOVI i el 90% dels alumnes no tenien cap experiència en empelts. Tots venien de la província de Barcelona excepte dos que van venir de la província de Tarragona.

La part teòrica del curs va ser impartida pel Lluís Giralt de l’INCAVI, l’exposició del qual s’anomenava La tècnica i els fonaments científics de l’empelt al camp. Després de fer un repàs històric sobre els empelts, va explicar perquè s’empelta. A continuació va fer un repàs dels diferents tipus d’empelts i reempelts.

Van treballar les feines prèvies que requereix cada tipus d’empelt i quin és el moment òptim per a fer aquestes preparacions. En el cas de l’empelt de pua, per exemple, s’haurà de tenir en compte que sigui a la primavera durant l’última lluna vella de març o la següent d’abril, entre d’altres condicions.

També va fer un repàs a la normativa i legislació que envolta l’empelt. La documentació requerida per a comunicar-ho a l’administració; el material vegetal necessari per a realitzar l’empelt, tan si és material de viver com si és material propi, etc.

Des de l’Escola de Poda d’INNOVI hem detectat la necessitat de realitzar un curs d’empelts ja que considerem que amb els empelts i els reempelts es poden solucionar problemes de mort prematura i de mal estat del material vegetal.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X