El Projecte LIFE+ Ecorkwaste inicia la segona anualitat

LIFE

INNOVI participa com a soci en el projecte LIFE+ Ecorkwaste, consistent en la gestió integrada i sostenible dels subproductes del suro, el qual continua les seves activitats iniciant la seva segona anualitat aquest setembre.

El projecte ECORKWASTE va ser aprovat en la convocatòria 2015 en el programa de referència de la Comissió Europea LIFE+, el qual és un instrument de finançament de projectes enfocats a l’aplicació de l’eficiència ambiental de recursos, i s’implementarà des de setembre de 2015 fins a desembre de 2018.
Ecorkwaste té com a principal objectiu la valorització del subproducte de suro granulat mitjançant la demostració de la viabilitat tècnica, mediambiental i econòmica.

D’una banda, el subproducte de suro a diferents granulometries s’emprarà com a material absorbent en aiguamolls per l’eliminació de compostos orgànics en un sistema de tractament d’aigües residuals. I, per l’altra banda, es valoritzarà el potencial energètic mitjançant un procés de gasificació de les diferents granulometries de suro.

El projecte coordinat per la Universitat Politècnica de Catalunya, compta amb la participació del Centre Tecnològic de Manresa, l’Institut Català del Suro, el Grup Typsa i INNOVI, i amb la col·laboració de Codorniu on es farà la prova pilot amb la instal·lació de suro a aiguamolls pel tractament de les aigües residuals.

El projecte LIFE+ Ecorkwaste ja té la pàgina web operativa per al manteniment informatiu dels avenços del projecte.

En la pàgina web trobareu els articles publicats relacionats amb el projecte, la documentació pública i la informació dels participants del projecte. A més, us podeu inscriure a la newsletter del projecte.

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X