Com capitalitzar la Recerca i la Innovació – Vins Vinents

Dins del programa d’elaboració del Pla Estratègic del sector, Vins Vinents, el Clúster Manager d’INNOVI Eloi Montcada va realitzar el webinar Com Capitalitzar la Recerca i la Innovació.

Vins vinents és un espai de co-creació amb diferents agents per debatre els principals reptes del sector vitivinícola de Catalunya en el marc 2020-2030 amb l’objectiu de donar un nou impuls al vi català amb la implicació de totes i tots.

Entre d’altres aspectes es va destacar la importància d’incorporar els diferents agents de la cadena de valor dins els projectes de recerca, tan per la seva capacitat de capitalització-comercialització de la innovació, com per actuar com a agents de transferencia.

Una altre aspecte destacat va ser la necessitat d’agregar i buscar sinergies entre els diferents agents del sector, tant a nivell de la pròpia recerca, com de la seva transferència.

En el darrer punt es varen destacar algunes accions realitzades pel clúster com l’Acadèmia de Poda o L’hora de la Innovació. Altres recomanacions per potenciar la transferència es basen en la creació de bancs de coneixement, adaptant-se a les necessitats del client i aconseguir que les empreses tinguin múscul econòmic suficient per poder invertir en R+D+i.


En el debat final es va comentar la necessitat de crear instruments específics de capitalització i inversió que permetin posar en valor tota la recerca que es realitza en el sector.

Podeu trobar el contingut sencer de la ponència en el següent enllaç: 

vídeo Capitalització R+D

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X