Així hem viscut l’esmorzar tecnològic sobre Big Data per a viticultura

Aquest passat dimecres 30 d’octubre vam celebrar un dels nostres esmorzars tecnològics, centrat en aquesta ocasió, en l’ús del Big Data i el Business Intelligence per al sector agrícola i vitivinícola.

L’esdeveniment, que va omplir totes les places en poc temps, va reunir a especialistes en viticultura i enologia, així com el tractament de dades i el R+D+i del sector vinícola amb interessos en el coneixement de noves eines i formes de treballar per millorar els seus processos.

La sessió va comptar amb la presència d’Albert Duaigües, de la Startup Raw Data, que ens va presentar una aplicació per a ús agrícola que de ben segur serà imprescindible per a tots aquells que desitgin, a través del seu model predictiu, prevenir possibles imprevistos com plagues, malalties o pluges a una zona de camp concreta, així com esbrinar dades primordials per la correcta gestió de la vinya i el seu raïm, com el seu grau d’acidesa, grau alcohòlic, etc.

L’aplicació ha estat guardonada amb un dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, celebrat a la darrera edició del Cornellà Open Future. Destaca l’intuïtiu i senzill abast de la tecnologia desenvolupada per facilitar l’accés a dades que, fins al moment, havien de ser calculades amb diferents eines que requerien un nivell econòmic i de mitjans més alt.

Durant l’esmorzar també hem descobert l’eina Apperviti, una aplicació de reconeixement facial desenvolupada amb el suport d’Innovi que va ser presentada per Ferran Mata, del grup Adecco. La seva funció és agilitzar el procés de registre dels treballadors i evitar possibles suplantacions en treballs de camp.

Apperviti és una eina còmoda, preparada per realitzar aquest enregistrament fins i tot a llocs en els quals no existeix un punt d’entrada físic per a la feina reduint el temps de registre substancialment.

Des d’Innovi, volem agrair la presència de tots els assistents que han volgut compartir amb nosaltres una valuosa informació pensada per seguir aportant tecnologia i innovació al món vitivinícola.

Compartir noticia

About the Author : David Arrieta


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

També et pot interessar…

X