En aquesta pàgina trobaràs els projectes en els quals INNOVI coordina o participa de manera activa.

SISTEMIO

Reducció de l’aplicació de productes fitosanitaris a la vinya amb l’ajuda d’estacions meteorològiques connectades a través d’un Software que analitza els moments òptims per l’aplicació dels productes fitosanitaris.

ECOLLEVAT

El projecte té per objectiu general produir llevats ecològics per a vins i escumosos, que permetin a les empreses diferenciar el seu producte a través de la utilització de la biodiversitat de microorganismes existents en les seves parcel·les.

LIFE Ecorkwaste

Reutilització del subproducte del suro per a la filtració d’aigües residuals dels cellers i per a generar gas a través d’una planta de gasificació.

Economia Circular dels Taps de Suro

Implantació d’un sistema de retorn dels taps de suro en el marc de l’economia circular.

LIFE Vinyes x Calor

Aprofitament de les vergues i les restes de poda de la vinya per convertir-lo en combustible per diferents calderes de biomassa i crear energía calorífica.

Estudi de l’evolució i traçabilitat de taps de suro amb tecnologia QR/NFC

El projecte consisteix en avaluar el comportament de diferents tipus de taps de suro respecte a diferents variables que condicionen l’evolució dels vins tranquils, així com la introducció de tecnologia de comunicació sense fils QR i NFC en la seva traçabilitat.

Bodegues Intel·ligents 4.0

Sistema d’indicadors energètics pel control del consum d’energia en els cellers.

Càlcul de la Petjada de CO2 de l’ampolla i de l’organització

Eina informàtica pel càlcul de la petjada de CO2 de l’ampolla i de l’organització.

Bodegues Sostenibles 4.0

Anàlisi de la viabilitat de la implementació d’energies renovables en els cellers.

Càlcul de la Petjada Hídrica

Eina informàtica pel càlcul de la petjada hídrica dels cellers.

Aquí trobaràs projectes on INNOVI hi col·labora o hi dóna suport.

LIFE Clinomics

El projecte Life Clinomics proposa posar en marxa nous processos d’inversió d’entitats públiques, especialment municipis, així com empreses privades de determinats sectors representatius, per disminuir la seva vulnerabilitat, anticipar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència, la qual cosa pot millorar-ne la competitivitat i augmentar l’ocupació.

VISCA – Meteosim

VISCA proporcionarà un Sistema Climàtic (CS) i un Sistema de Suport a la Decisió (DSS) per a dissenyar estratègies d’adaptació al canvi climàtic per al sector vinícola a mig i llarg termini. L’eina integrarà les especificacions climàtiques, agrícoles i dels usuaris finals, i serà validada amb demostracions reals amb la participació d’usuaris finals (companyies vinícoles) d’Espanya, Itàlia i Protugal.

INNOVI forma part de l’Advisory Board.

INTERREG Europe CircE

El projecte Interreg Europe “European regions toward circular economy (CircE) 2017-2021″ (PGI02398) té com a principal repte detectar les oportunitats i les barreres d’implantar polítiques d’economia verda i circular en sectors econòmics líders identificats en les Estratègies regionals d’especialització intel·ligent.

X