desembre, 2018

4des9:45- 13:00Presentació projectes d’innovació al sector vitivinícola

Més

Detalls de l'esdeveniment

PROGRAMA

09:45—Rebuda assistents i presentació de la jornada. INNOVI

10:00—Projectes d’innovació finalitzats al 2018

Grup Operatiu pel desenvolupament sostenible i l’economia circular en el sector vitivinícola. Frederic Clarens, EURECAT

Petjada hídrica. Eina informàtica pel càlcul de la petjada hídrica dels cellers. Ohiane Esparza, LAVOLA

Economia circular dels taps de suro. Implantació d’un sistema de retorn dels taps de suro en el marc de l’economia circular. Belén Puyuelo, LAVOLA

Projecte LIFE + Ecorkwaste. Reutilització del subproducte del suro per a la filtració d’aigües residuals dels cellers i per a generar gas a través d’una planta de gasificació. Frederic Clarens, EURECAT

Bodegues sostenibles 4.0. Anàlisi de la viabilitat de la implementació d’energies renovables en els cellers. Esther Izquierdo, ARC BCN

Estudi de les tendències i les oportunitats de digitalització del sector alimentari. Clara Santamaria, INNOVI

  • Torn obert de preguntes (15 min)

11:15— Coffee break

11:45—Projectes d’innovació en curs i propers mesos

Bodegues intel·ligents. Sistema d’indicadors energètics pel control del consum d’energia en els cellers 4.0. Marina Curtó, ARC BCN

Cava No FML. Projecte Pilot de Minimització de la fermentació malolàctica no volguda als vins escumosos. Cristina Reguant, URV

OPTIVINYA. Projecte Pilot d’Optimització del control de maduració i quantitat de la collita de la vinya. Ferran Vilà, VALLFORMOSA

Wetwine. Innovacions en l’aplicació a celler d’aiguamolls construïts. ARLALORA

Ecollevat. Desenvolupament de llevats ecològics per a vins i escumosos. Xoan Elorduy, INCAVI

Evolució i traçabilitat dels taps amb tecnologia QR/NFC. Patrícia Jové, ICSURO

Corchactivo. Viabilitat de l’aplicació dels subproductes de la indústria surera vitivinícola com a sustrats actius en cobertes vegetals. Patrícia Jové, ICSURO

Apperviti. APP per a l’agilització de la gestió del personal de camp vitivinícola. Albert Duaigües, EFOODPRINT

Golden Bubbles. Estudi de viabilitat per al desenvolupament d’etiquetes amb adhesiu removible i maquinària de neteja en línia per a la millora del procés d’embotellat de vi. Mireia Andreu, PACKAGING CLUSTER

Mejor4viti. Estudi d’oportunitats de millora del procés productiu a través de la indústria 4.0 en el sector vitivinícola. Anna Herrera, THE BE BRAND

Interclúster amb clúster de l’aigua. Optimització de la gestió de l’aigua al sector vitivinícola. Clara Santamaria, INNOVI

Escola de poda d’INNOVI. Roc Gramona, INNOVI

  • Torn de paraules (15 min)

13:00—Finalització de la sessió

Horari

(Dimarts) 9:45 - 13:00

Localització

Edifici de l'Enològica

C/ Amàlia Soler, 29 08720 Vilafranca del Penedès

Organitzador

Associació AEI INNOVIinfo@innovi.cat Plaça Àgora, 1 Pol. Ind. Domenys II 08720 Vilafranca del Penedès

0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X