CORCHACTIVO

CORCHACTIVO

Viabilitat de l’aplicació dels subproductes de la indústria surera vitivinícola com a substrats actius en cobertes vegetals

Ajut del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme pel recolzament a les Agrupacions Empresarials Innovadores.

Aquest projecte pretén estudiar la idoneïtat d’una coberta verda fabricada amb subproductes del suro generats durant la fabricació dels taps de suro i/o en el procés de vinificació.
L’activitat que es planteja en aquest projecte, consisteix en la demostració de l’ús del suro com a substrat i/o suport de cobertes verdes. En el cas de les cobertes verdes, igual que en el cas dels aiguamolls, el suro es pot aplicar com a substrat i permetre la descontaminació de les aigües residuals dels edificis, així com millorar la seva eficiència energètica gràcies a les propietats aïllants del material.
L’objectiu principal de l’activitat demostrativa és la transferència del coneixement obtingut en el disseny del sistema descrit cap als potencials beneficiaris del sector agroalimentari per a que la difusió i conseqüent aplicació els permeti:

  • Millorar l’eficiència de la gestió de l’aigua d’instal·lacions agroalimentàries (principalment cellers) a través de l’aplicació d’una coberta verda.
  • Millorar l’eficiència energètica d’instal·lacions agroalimentàries a través de l’aplicació d’un coberta vegetal.
  • Millorar el rendiment econòmic i ambiental del sector forestal surer, mitjançant l’aprofitament de subproducte de la mateixa indústria agroalimentària.

Membres:

Finançat per:

Modificar cookies