CAVA-NoFML

Projecte Pilot de Minimització de la fermentació malolàctica no volguda als vins escumosos

Ajut a la Cooperació per a la Innovació. Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

El projecte té per objectiu evitar l’aparició de la fermentació malolàctica (FML) no desitjada en vins escumosos i provar possibles prevencions per minimitzar la seva aparició.

Com a principal resultat previst, s’espera obtenir un nou procediment que permeti eliminar o minimitzar el risc de que hi hagi una FML no volguda a les ampolles de vi escumós. Aplicant aquest nou procediment, s’espera que hi hagi un augment de la productivitat de les empreses del sector del vi i el cava, tant a nivell nacional com internacional.

El coneixement d’aquest procés és essencial per arribar al seu control, ja sigui per mitjà de tècniques directes de control o pel maneig de variables externes, que el projecte identificarà. L’estudi de pràctiques enològiques o additius enològics, que inclouen avenços tecnològics, per tal d’evitar el desenvolupament dels bacteris làctics implicats podrà permetre als cellers evitar la problemàtica.

Perelada

Perelada

Líder

Vallformosa

Vallformosa

Membre

Codorníu

Codorníu

Membre

INNOVI

INNOVI

Coordinador

URV

URV

Centre d'Expertesa

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Cofinançament

Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

Cofinançament

X