5 cellers del Penedès s’uneixen en un grup operatiu per produir llevats ecològics per l’elaboració de vins escumosos

Juvé & Camps lidera el grup operatiu, coordinat per INNOVI, i format per Torelló Llopart, Gramona, Freixenet i Segura Viudas.

En l’estudi s’incorporarà la soca del llevat P29, aïllat al Penedès i propietat de l’INCAVI, i d’altres exclusius d’alguns cellers participants.

El projecte té per objectiu general produir llevats ecològics per a vins i escumosos, que permetin a les empreses diferenciar el seu producte a través de la utilització de la biodiversitat de microorganismes existents en les seves parcel·les.

Els objectius principals del projecte són:

  • Diferenciar i personalitzar els vins i caves d’alta gama de diferents cellers mitjançant l’ús de llevats autòctons.
  • Obtenir llevats ecològics de comportament conegut per a l’elaboració de vins i caves eco/bio.
  • Increment del control sobre la fermentació.
  • Millorar la concentració de llevats actius per a subministrar als cellers per a la seva aplicació industrial immediata.

Els beneficis o resultats esperats del projecte són els següents:

  • Incorporació d’un llevat o més amb possible certificació ecològica: P29 (propietat de l’INCAVI) i alguna altra soca que es decideixi en el marc del projecte
  • Aprofundiment de la singularització dels vins
  • Incorporació d’un tret diferencial de sostenibilitat i autenticitat en els productes

El Projecte està co-finançat pel fons FEADER de la UE i el DARP de la Generalitat de Catalunya, a través de l’operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

Per a més informació fes click al següent botó:

Compartir noticia

About the Author : Mònica Monera


0 comentaris

Enviar un comentari

Tu dirección de e-mail no será publicada.

.

X